DE HÄNDER MYCKET NU.

Idag gick Theo sista dagen på dagis innan sommar ledigheten. Så nu blir de först två semester veckor med pappan och morfarn medan mamman jobbar lite till sen är även jag ledig två veckor.. Och vipppps så va de dags att börja dagis igen.
 
De händer så himla mycket i Theos värd just nu. Han vet va han vill och han har verkligen hittat sin röst haha. Han pratar och pratar och pratar. Förra veckan vid frukosten ropa han på mamma!!! då ville han att jag skulle kom in i köket där han satt och åt frukost. När jag kommer in igen ropar han mamma titta totto acka.. Och så höll han upp hårdbrö mackan som han satt och åt på. Och de liknade verkligen en totto! Han är inte dum inte och tydligen inte när de gäller ord heller eftersom han la ihop alla dem fyra till en mening. Super kul!
Och när de gäller alla andra ord som kommer ur den där munnen så blir man mer och mer förvånad för varje dag. Helt plötsligt kan han bara kläcka ur sig något.. Varesig han ser saken i fråga eller om han bara kommer på de. I morse när vi satt i bilen och svängde ut på gatan så såg han våran granne Mika va ute och snickra då ropa han hej då Mika och de har han aldrig gjort tidigare visste inte ens att han kunde säga hans namn.
Han lägger ofta ihop ord just nu. Klara färga gå men en liten tvist men man hör att de är de han säger. Dansa mamma, min mamma, komma mamma, sitta där och ibland även mamma sitta där kommer också sen nån månad eller två tillbaka.
Han kan säga öga öra näsa mun kind haka hår fot .. och vet även va dem alla är nånstans plus lite till som huvud arm ben mage som är lite svårare att säga. Då började han även säga Theo Jimmy (Imy) Inger (Ier) Åsa och Pia (fröknar på dagis) Molly Aaron (Aon) faster (atter) Linda (inda) farmor farfar (har han börjat säga för bara någon vecka sedan) har säkert glömt hälften nu.
 
Lite andra ord han börjat säga sen i juni är ...
Sandlåda (Aådan)
Fluga (Uga)
Myra (Yra)
Stå
Strumper (Umper)
Jacka (Acka) som ibland kan betyda åka också
Skor
Dricka
Här tutti ... här mamma här min osv
Där tutti ...   ------------II-----------------
Min tutti ...  -------------II---------------
Min morfar, mamma, pappa, mormor osv
Måla
Rarå (radio)
Busig (Usig)
Dansa
Bada
Bära
Boll
Trappa
Apa
 
Och ett helt gäng till ord som han redan kunnat sedan tidigare eller som jag bara inte kommer på just nu. Men de är lite kul att se att han känner igen så mycket saker han är så himla bra på att förklara om man inte fattar va de är han vill ha sagt, då antingen hämtar han de han vill ha hjälp med, ber oss följa med eller så pekar han och fortsätter babbla och säger ja och nej tills vi förstått. Han fick stor kille säng nu när vi blev klara med hans rum efter vägg flyttningen när vi gjorde badrummet och då satt vi och gick igenom alla djur och saker på påslakanet och han kunde vilka alla va på en gång när jag fråga var är giraffen apan elefanten osv. super duktig! Gris och de har han kunnat länge men de där lite mer ovanliga djuren satt ju också. För några svängar sen på bakluckan fick han ett knopp pussel men bilar/lastbilar/motorcyklar och de va ganska små enar och kanske en 10-12 stycken och han satt de direkt och inte tog de lång stund heller och har för mig att de va jag som till och med plocka ur alla bitar första gången.
Han klär även på sig skorna/gummistövlarna/sandalerna själv, ibland kan sandalerna va lite kenpiga men oftast går de om han inte är på för dåligt humör. Han säger till va de är han vill ha eller ha hjälp med klart och tydligt. Förstår inte riktigt hur en sån liten kille kan så mycket och han har ju kunnat mycket av de i flera månader redan. Kunde jag så mycket när jag va i samma ålder? Idag när han kom hem ville han ha av sig tröjan så sagt och gjort va den av... han försöker ta på sig brallorna men de går inge vidare själv.
 
Något som han däremot är hopplös på är att vilja borsta sina tänder, vet snart inte va vi ska göra för att inte ha en skrikande grinande förbannad kille och otåliga föräldrar om morgonen och kvällen när de ska göras, tips någon?
Lunchen på dagis och hemma är också si och sådär.. Ibland flera portioner jätte duktigt och de går som en dans och nästa dag kan de va ett helvete bara lek och skrik eller så bara drar han bort tallriken och vägrar äta. Tips där me tack?
Han har ju både astma och någon allergi har dem kommit fram till så han ska försöka undvika rött och de går ju sådär kan man säga... Theo ska självklart ha bepup (Ketchup) till allt för att de ska va gott att äta speciellt om de är framtaget annars sitter han i för sig och skriker bepup i en evighet och vägrar äta. Än så länge reagerar han bara med lite röda prickar /fläckar som försvinner efter bara en liten stund om han får i sig mycket åt gången de kliar inte och de blir inte ihållande.. Så vi försöker ge bara lite lite så han ser att de är på tallriken och inge mer. En annan vill ju kunna äta mat samtidigt. Och de mesta går ner om han får ketchup eller sylt till... Men de funkar ju inte i längden och speciellt inte om han blir värre eller dem påpekar att han ska hålla sig borta från de helt för att bli bra. Får se i början på augusti va dem säger när vi ska tillbaka. Ska försöka med tex äppelmos och senap och sånt i stället nu under hans semester kanske de kan erätta de röda.
 
Sådär ja de va en liten snabb uppdatering så man inte glömmer bort allt som händer och när de hänt...
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Therese & fröna

Vi har fortfarande en skrikande kille vid tandborstning, gick väl över för E vid ca 3,5 eller nåt :-/ en kompis köpte en eltandborste till sin son och då gick det bättre, han tyckte det var kul....

Maten har jag inget råd om mer än att inte tjata och truga ;) (vilket man så klart gör ändå för man blir så orolig) Här hemma går det väldigt upp och ned med maten. Vissa dagar äter de knappt något för att nästa glufsa som fan :) ungefär som en annan ;) Det bästa är nog om man bara är lugn men som sagt.... Hur lätt är det.

Kul att få läsa lite om grabben, länge sen vi sågs nu.... Kram

2013-07-06 @ 23:33:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0