PRICKEKORVEN THEO.

I början när prickarna inte var så många och inte så framträdande. Morfar och Theo läser bok.
 
Vår vattkoppe pojke är tillbaka på dagis idag igen.. Han va lite tveksam innan vi kom iväg och ville nog gärna vara hemma med mamma idag också men sen väl på plats så vart de fulllll fart. Dem hade tagit fram cyklarna sen han va där sist och Theo va inte sen med att trampa iväg när vi sagt hej då. Måste säga att den här veckan med kopporna gått riktigt bra ändå mot vad jag hade förväntat mig när jag tänkt på hur de kommer bli när han en dag får dem. Känns skönt att de är avklarat före lillebror kommer så han inte har det när lillebror är mini liten och vi slipper också ha två killar med koppor samtidigt sen. Läst en del om bältros men de verkar inte vara så stor risk att mamman i familjen åker på det... Men även om risken är noll så åker jag ju ändå på allt för tillfället så nu väntar jag bara på att prickarna ska dyka upp. Har en känsla (tittar på min mage) att de kommer komma prickar där ganska snart, ser redan nu lite små röda prickar här och där på vissa ställen på magen och nog skenar tankarna iväg allt. Som sagt skulle inte förvåna mig alls. Mår piss idag, igår kväll hade jag ett gäng riktigt jobbiga timmar och idag har jag känt mig mer sjuk än frisk. Mår så fruktansvärt illa och det är så svårt att äta och få behålla de jag äter. Snuvan ger sig inte och inte hostan heller fast den gett sig lite vissa tidpunkter på dygnet. Men snuvan hur länge ska jag va igenkorkad i näsan, hur länge ska de kännas som jag har feber fast jag ingen har. Kroppen gör såååå ont och jag vill inte må så här illa och spy. Torsdag och fredag är det också dagis för Theo, jag hoppas han inte åker på min förkylning. Han har hittills hostat lite när han sover och ibland när han springer som en galning runt runt men ännu inget värre än så. Jag ska vila för fulla muggar dessa två kommande dagar. Idag borde jag lagt mig ner och sovit lite, ångrar lite att jag inte gjorde det nu när de snart är dags för grabben att komma hem igen. Men får lägga mig när han somnat. Lillebror håller låda för fullt i magen så de gör förbannat ont till och från. Snacka om att försöka sig på konster där inne eller sträcker han på sig kanske, börjar bli lite trångt där inne nu och går väl inte riktigt lika bra att göra kullerbyttor längre. I vilket fall så är han mycket vildare än va jag tycker och kommer ihåg att Theo va. Men nog va Theo livlig också allt men de här tar nog priset. Morfarn och pappan har i vilket fall hjälp till mycket nu när Theo varit hemma, jag hade nog inte pallat många dagar utan hjälp av dem. Kanske gått några dagar om inte förkylningen och hostan knackat på så lägligt men frågan är hur min kropp hade reagerat. Mysigt att ha haft Theo hemma och de är faktiskt lite tyst och tråkigt nu när han är på dagis igen om också skönt med lite tystnad och lugn.
 
 
Våran duktiga kille har börjat bli jätte duktig med att kissa på pottan, nu när han haft kopporna och varit hemma har vi kört stenhårt med det och han är så nöjd när han ska gå på pottan och blöjan är torr. Han ropar gärna ut - torr blöja mamma innan man ens har tagit av honom den. Vi har kört med pottan vid nästan varje blöjbyte en tid nu men nu har det blivit mer och mer att han verkligen vill de själv. Måste så klart vara skönt att inte ha blöt blöja och så stolt han är när han kissat en massa i pottan i stället för i blöjan. Nu är det "bara" att försöka få honom att gå på pottan när han känner att han är kissnödig också och inte som nu när vi byter blöja. Men de har ju börjat bra i alla fall och han vill ju hellre kissa i pottan.
 
Dag tre-fyra vart värst med 39graders feber under ett dygn och många av kopporna dök också upp just de dygnet.
 
Otroligt nog så klia han inte så värst utan lät dem mest vara, vissa klia han på och under nätterna när han vakna (också värst dag 3-4) så vart kliandet värre. Men ingen salva och andra saker för att lindra behövdes.
 
Prickarna är mer och mer skorpor och han visar gärna upp dem. Nu idag är dem flesta vädligt små och på väg bort helt. Dem övriga behöver nog några dagar till på sig innan dem ger sig av.. Men vilket skillnad de är på bara några dagar. Får se till helgen hur han ser ut då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0