IDAG HAR JAG.

Idag har jag gjort rabarberkräm till Jimmy, lagat egen schnitzel (Jimmy gjorde moset), gräddat 6 plåtar kolakakor, gjort köttgryta till i morgon, övningskört med Linda, handlat, tvättat och så klart tagit hand om Theo. Han visst med en hel del i regn vädret.
Nu mys i soffan i hopp om att Theo snart ska somna.


MIN EGEN BIL.

Japp så är de, Theo hälsar att han numera helst åker sin egen bil. De går inte fort men lite framåt kommer man i alla fall. Sitta och tuta är hur kul som helst.


DAGENS.


MORS DAG.

Igår var vi hemma hela fm och grejade ute.. Jimmy med volvon och jag med rabatterna på framsidan som behövde sig en genomgång. Theo satt i vagnen och lekte med sina grejer. På em kom mamma och Pia en sväng efter hund utställningen.. Och strax innan de hade Jimmy kommit på att vi skulle dra in till stan innan dem stängde och köpa cykel till mig. Så hem kom vi med en cykel och barnsadel och hjälm till Theo. Gu så kul jag som velat ha en cykel så länge.. Va inte igår man cykla kan jag säga.. Så nöjd! Får se hur de är att cykla med Theo bakom sen, lite nervöst kommer de vara men man lär sig ju. Nu känns de som att de kommer vara lite smidigare att ta sig någonstans nära och slippa ta fram bilen för bara de. De va min första mors dag de.


ALLA SÄTT ÄR BRA UTOM DEM DÅLIGA.

Theobus äter groda efter kvälls gröten.. Om den smakar bra? Ser så ut eftersom man måste ligga ner och äta på den i stället för att ta upp den igen..


MORGON BUSE.


THEO HOS MORFAR.

Igår var Theobus hos sin morfar medan mamman va till Östhammar för frisörbesök. De hade som vanligt gått jätte bra för dem att va själva. Mamman som vakna tok förkyld i torsdags morse va inte på lika bra humör i värmen. Va förbi Lotta Maria och Sara och kikade lite iför jobbandet nu i juni. De bara kliar i mina fingrar. Har så mycket idéer vad jag vill göra där inne.

Så här söt va Theobus hos morfar.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1122968/images/2012/pic_204088823.jpg" class="image">


EN ONSDAG PÅ ÄNGSVÄGEN.

Idag var Jane hit och grattade mig och när vi var påväg till torget och hembageriet så kom Linda Lukas och Noel och var påväg hem till oss. Så dem följde med och fikade och efter blev de promenad och kika på kläder. Mysig och bra dag med vännerna och barnen.


6 MÅNADERS SPRUTA.

Vi började dagen med besök på bvc i Gimo. 6 månaders koll + sprutor. Theo är 6 mån och tre veckor på ett ungefär och väger nu 7860g och är 70,5 cm lång och huvud måttet är 45,6. Tänk så stor vår lille kille är. För sex veckor sen visa vågen 6820g och va 66,5cm huvudet 44cm. Han fick godkänt på läkarkollen och sprutan gick rätt bra han vart arg vid sticken men sen blev han glad igen. Skönt! När vi kom hem gick vi på promenad med Emelie och Livia. När vi varit borta nån timme så gick vi hem till dem och satt i trädgården lite.. Då började de, arg ledsen förbannad Theo. Inget hjälpte. Spela ingen roll om han va hos mig eller inte.. Om han åt eller låg i vagnen. Promenaden hem kändes som en evighet. Sen vi kom hem har han varit så kinkig. Feber varm svettig och vill bara vara hos oss. Sovit mest och mellan de gnytt lite i våran famn. Söta lilla skrutten. Får se hur natten kommer bli. Hoppas hoppas vi får sova lite i alla fall och att han är piggare i morgon.


JANSSONS.


LITEN OCH STOR PRINS.

Igår morse fick jag sovmorgon, var upp och mata Theo vid fyra och va upp en sväng vid halv sju men annars fick jag sova till 10! Och när jag kom upp var de väldigt tyst och så här sött hittade jag mina prinsar i vardagsrummet.


JIMMYS NYA JOBB.


KALAS FIN.

Såhär fin va man på mammans födelsedag.


SAMMANFATTNING.

I onsdags hade vi lite främmande och åt massa fika. Känns inte alls som att jag fyllde år utan som vilken dag som helst. Lite mer folk här hemma än vanligt bara. Fick fina presenter och hade en bra dag.

I torsdags var Denise över mitt på dagen och pratat lite skit. Sen kom Jimmys föräldrar och Linda och Theos farfars mamma över och åt smörgåstårta och jordgubbstårta. Dem var faktiskt kvar tre fyra timmar helt otroligt. På kvällen kom Johnnie Engström Pontus och Patrik och åt samma sak. Lyckad dag den också. Pappa och Inger var på sandviks jubileums fest så dem sov hos oss till fredag, mycket trevligt med natt gäster.

 


VÅR TISDAG.

Började dagen med att gå till affären och handla lite medan Theo fick sova i vagnen.. Och sen var vi förbi först Cia när hon öppna och sen Heli en snabbis innan vi gick hem igen. Hade sån tur att Theo sov ute i vagnen till kl 12 nästan så jag han med att laga mat och börja baka lite. Hela tre timmar i vagnen, så skönt för oss båda.
Jimmy vakna vid 13 och så åkte han vid 15 så vi han inte ses så mycket idag och han långt ifrån allt vi skulle göra. Men men.
Och inte han jag göra de själv sen i stället heller eftersom lillpojken har varit så arg sen eftermiddagen. Så fort jag inte varit i närheten eller om han inte sätt mig så har han blivit så jäkla förbannad och tok gråtit. Inte ville han sova mer än 45 min på em heller. Inget har egentligen hjälpt.
De har testats endel på mammans tålamod idag kan man säga. Söta lilla underbara bäbis <3
Nu har han fått välling och börjar somna i min famn. Hoppas hoppas han fortsätter sova när jag lägger ner honom i sin säng. Mamman är så trött efter idag så de kommer nog inte bli något gjort ikväll får ta de i morgon fm i stället.. Jag vill sova!


MAMMAN <3 THEO.


GUNGA GUNGA LITEN THEOBUS.



VI BEHÖVER.

Grill redskap... Någon som sätt några bra billiga och fina någonstans?


LITE AV ALLT DE FINA PÅ CERVERA.

Som gärna skulle få fytta hem till oss.. . En snygg termos skulle behövas, en karaff skulle passa så bra att ha citron vatten i, snygga ljuslyktor får man aldrig nog av och såg den nya färgen på kivi lyktorna mossgrön... I LOVE!, snygg bakform, VILL HA KITCHENAID och skulle behöva några färgglada rosti skålar till alla kakdegar.







DUKTIG KILLE.

Nu står Theobus säng (min gamla) i hans egna rum och hans andra säng (Jimmys gamla) i vårt sovrum. Dem har alltså bytt plats. Nu ska de sovas i sitt egna rum för de mesta och för att underlätta de hela eftersom killen gillar livat så är stereon på där inne när han sover. I natt gav vi de ett första försök och oj om de lyckades. Han somna vid 21.30 i min famn och vi lyfte över honom till sängen. Han fortsatte sova och gjorde de enda till kl 5! Förvånad mamma när hon vakna av att han låg och jollra och sen kikade på klockan. Undrar om de hade någon inverkan att han fick gröt 1 1/2 port (och hade säkert kunnat äta mer, har aldrig ätit så mycket gröt förr) kl 19 och vid 21 eftersom tröttmössan va vaken ville han ha välling också. I vilket fall va han så duktig, hoppas han sover lika bra i natt också. Fast mamman är själv hemma då pappan jobbar em/natt så hoppas jag de går. Är väl mest mamman som får panik och vill ha Theo nära då skulle jag tro men nej jag ska allt försöka.


DAGENS GODINGAR.


VÅRAN FÅGELHOLK.

Vår lille kille har blivit så grymt duktig på att äta. Inom två veckor har han nu börjat äta så mycket mer än bara potatis och banan.. han äter nu vanlig mat minst en gång om dagen, gröt en gång kanske banan eller majskrok och så välling för resten. Och med vilken fart han äter, mera mera mera hela tiden. Åå så kul och se att de inte är något problem med övergången, inte än i alla fall.. Han gapar som en fågelholk mest hela tiden.


KOM OCH KÖP.

I morgon ska de eventuellt säljas kläder på Cias. Kul kul... Om de inte är världens regn rusk då jobbar ägarinnan själv men då åker nog jag och Theo dit ändå. Cia och jag ska plocka om butiken och de går ju faktiskt att börja redan i morgon. Ska bli skoj att få greja, de kommer nog bli tok bra när de är klart.

 


TESTARN.

Fick testa majskrokar idag, gick först inte hem alls men lag de kvar framför honom och vipps så va de nån som började utforska. Sluta med en kladdig Theo och nada majskrokar.




MÅNDAGS SKRUTT.


EN TUNG DAG.

Finulat med två annonser idag mellan Theos mammighet och skrik. Stackars lille killen har de inte lätt. Måste vara munnen som spökar för de ska vara något att tugga på hela tiden. Kom på nu på kvällen att jag skulle testa scania napparna, dem har han ratat innan för dem va för hårda... Men nu gillades dem på en gång och han släpper dem nästan inte. Lyckat! Hoppas de kommer igenom nån tand snart så både han och jag slipper ha de så jobbigt. De tar på krafterna bra nog när man knappt får några minuter för sig själv att gå ur rummet eller gå på toa... Lille hjärtat. De hjälper inte att han ser mig de blir skrik och gråt ändå. Och sova på nån annan än mamma eller pappa går icke mer än en sväng nu tills man vaknar i natt. Annars vaknar han så fort man blir nerlagd och inget av de här är alls likt honom. Något är på tok i vilket fall....

Idag skulle även finaste morfar ha fyllt år, 89år. Saknar honom och tänker på honom ofta ofta. Hade önskat att han fått träffa Theo men jag vet att han ser oss och finns här ändå. Har en bild av honom inramad och har haft de sen han gick bort mormor och mamma har precis lika kort.. I lägenheten stod den i köket nu finns den i datarummet på pappas gamla stringhylla. Men framöver ska den få en ny ram och hamna på en finare plats. Varje gång jag ser kortet blir jag varm i hjärtat och tänker på alla fina stunder och vissa mindre fina men som satt sin plats i hjärtat ändå. Något som betyder extra mycket är alla gånger vi träffats och jag sprungit in till honom på mornarna och legat och myst i mormor och morfars säng. Morfar har busat och läst tidningen för mig, lärt mig rim och ramsor. De är något Theo verkligen ska få föra vidare med sin morfar, dem stunderna vill man inte vara utan.

Inte nog me allt de här idag så har mammas bästa väninna somnat in. Alldeles för tidigt men för henne otroligt skönt. Cancer är världens grymmaste sjukdom och hon har kämpat och kämpat och varit så tapper. Tänker på hennes man dotter och barnbarnet... Fy farao att vara i deras sits. De är alltid tungt när någon nära går bort speceillt om de är alldeles för tidigt. Jag tänker på mamma och på Erik som står henne och hennes man så nära. Jag tänker på bilden av henne som inte går att få bort ur mitt huvud, bilden av nån som kämpar men som också är så stark och fin. Jag tycker så synd om min mamma som kommit henne så nära och som nu förlorat någon som hon kunnat lita på och som har ställt upp i vått och torrt.
Vad är väl en grinig son egentligen.... Ta till vara på varandra, ta tillvara på kärleken omtanken lyckan och gemenskapen. Ta tillvara på alla stunder ni har tillsammans jobbiga eller underbara. Rå om varandra och säg att ni älskar hellre än gång för mycket.

Sov gott Anneli, vaka över dina nära.

Nu ska jag ta och gosa med min lille Theo, som vakna till igen och ligger i mammans säng och väntar. Vill inte riktigt sova utan mamma där. Mammas prins jag älskar dig!


Här är dem två annonserna, ev lite kvar att pickla med på dem men i det stora hela så kommer de se ut så här i annonsbladet nästa vecka... Gu så kul de är att greja med annonser.











THUNS.

I fredags va Theo och jag med pappa till thuns och sen Uppsala. Mycket fint fanns de på thuns, speciellt på inrednings avdelningen.. Och även barnkläder fanns de bra den här gången.


KALAS FIN.

Såhär fin va man i torsdags när vi var och grattade Lucas på hans 2 års dag.


THEO HAR FÅTT EN TILL KOMPIS.

Inatt blev Lucas storebror. Linda och Johan fick en liten kille. Ännu en kompis till Theo är född. Nu längtar vi efter att få träffa hela familjen och få snusa på nyaste tillskottet.

I torsdags förra veckan va vi där hemma och grattade Lucas på hans 2 års dag. Kände bebisen sparka och buffade mot min hand. Och nu är den här.

Theo, Lucas och Linda.


THEOS KOMPIS LIVIA (3 MÅNADER).





ALTANLEK.





Äntligen kan man vara ut på altanen, soligt och varmt hela eftermiddagarna. Theo kan rejsa runt i sin gåstol, gunga eller sitta i matstolen utan problem. Vill inte dra ut filtar och sånt än men snart kan han ligga på golvet där ute och leka med.


EN GO SKIT.


HEMMA HOS GRETA.



Här är Theo med sina kompisar Greta och Ludvig. Greta föddes tre dagar efter Theo och Ludvig exakt en månad efter Theo. Deras mammor Karin och Emilia gick i samma föräldra grupp som oss så vi brukar ses lite nu och då. Lena och Vincent brukar också vara med men dem var sjuka den här gången. Theo är äldst av dem fyra men han är minst till antal gram.. på längden är han med och kämpar om första platsen med Greta. Både Vincent och Ludvig väger mer än ett kg mer än Theo.. Greta är nog mellan 1kg och 500g tyngre än Theo. Här är vi hemma hos Karin och Greta i Lunda för lunch fika promenad och lek. De är några veckor sen nu så de har hänt en hel del med alla tre sen dess.



VÅRAN LILLE FOTBOLLS SPELARE.


6 MÅNADERS KILLE.

Borde kanske uppdatera lite, har inte hunnit med bloggen alls sista dagarna. I onsdags blev vår fining hela 6 månader. Stora killen oj så fort de går. Han håller låda mest hela tiden, kan sitta själv till och från.. Går riktigt bra om man håller i hans händer.. Ålar sig bakåt.. Stoppa nappen i munnen, oftast rätt.. Går för fullt i sin gåstol... Älskar böcker sina leksaker pricke och snuttisarna.. Gillar att gunga.. Äter banan och potatis (ibland går även gröt ner).. Är världens snällaste och goaste.. Väger kanske ca 7200g och borde vara ca 69 lång kanske (bara uppskattning efter vad det var sist) Somnar oftast vid 21 på kvällen och vaknar en gång mellan 1 och 4 somnar några timmar till innan de är morgon vid 6. Har vid de här laget varit på resande fot till både Umeå och Jönköping. Har ett eget rum som man sover i nån gång ibland men herrn gillar den andra sängen bättre som är närmare mamma och pappa. De där brummandet har gått över till morr så ibland är smeknamnet morris.

Mamma och pappa älskar dig! <3

 


NU KAN JAG GUNGA.

Våran kille har fått en egen gunga på altanen. Igår satt vi upp den och den gillades skarpt. Han skratta flina och gungade på själv. Hur kommer de sig att dem fattar redan nu hur man får fart eller är de bara en tillfällighet. Fram och tillbaka gick de i alla fall. Åå de va så kul att se så mycket han trivdes att sitta i den. Mycket mera gungande kommer de bli i sommar.


VALBORG.

Kvällen spenderade vi i Film hos Johnnie och Anna tillsammans med Elin Joni Svea Pontus Chrille Lina och Frida. Grillat till middag och guu så smarrigt de va och så länge sen sist. Karamell kakan jag baka fick följa med dit och den gick hem hos alla... Fatet blev tomt på en gång och fick följa med hem igen (allt brukar oftast bli kvar där några månader annars) Theo somna i vagnen vid 21 och vakna igen vid 23.30 så då packa jag ner han i bilstolen i stället och vi åkte hemåt. Stackarn skulle inte behöva vakna ännu fler gånger och rubba sömnen. Hemma fick han mat osv och han somna vid 00.30 och jag hoppades han skulle sova länge pga de men mamman som skulle få sov morgon idag fick de inte utan i stället gå upp kl 6. Pappan ligger utslagen i sängen och sover... Blir Theo och mamma mys framför tv i stället. Men va gör väl de, mysa med världens bästa lille kille slår ju faktiskt allt.


SÖNDAG EM/KVÄLL I BILDER.


RSS 2.0