FÖRSTA SNÖN.

Efter att Theo har försökt öppna ytterdörren flertalet gånger, pekat ut och försökt ta ner sina ytterkläder så gav sig mamman och insåg att vi nog behöver lite luft. Och nog va de rätt beslut allt. Theo kom ut och fick sätta sig i snön och han såg bra fundersam ut men efter fem tio minuter släppte de och han börja undersöka. Kompisen Aaron och hans familj var också ute så vi pratade lite med dem. Sen fick Theo prova åka pulka för första gången och han tyckte de va jätte kul. Han satt och gunga fram och tillbaka och ville att jag skulle köra fortare. Precis lika som han gör med bl.a. gungan när han vill samma sak. Vi va ute nästan en timme till morfarn kom så han fick se va Theo gjorde. De kommer definitivt bli mer snö och pulka lek i vinter.


SJUKSTUGA.SE.

För Theo började de nån gång förra veckan med mitt minne just nu minns jag inte vilken dag.. Och jag fick de i tisdags. Igår kväll va nog toppen, man hade helt klart kunnat koka kaffe på min kropp. Satan så varm jag va. Kändes som att jag flöt bort. Och tre dagar med den förfärligaste huvudvärken ever. Idag mindre huvudvärk och mindre feber, men en tok förkyld Theo fortfarande som inte är nöjd med speciellt mycket. Usch och fy för att vara sjuka och för att inte kunna vila och ta igen sig så man blir frisk nån gång. De funkar liksom inte med en liten hängig gosse hemma. I morgon och lördag blir de jobb. Hoppas verkligen jag är frisk och orkar me. Nu ska vi ta en liten lur och hoppas vakna ännu piggare.


MÅLA.

Våran stora kille har kommit på att han ska måla teckningar. De börja förra veckan med att han skulle ha en penna och mitt post it block. Och sen varje gång han ser mig ha en penna vill han ha och pekar sen på papper.
Så igår fick han testa. Han fick papper och kritor när han fyllde år. Och han tyckte de va jätte kul. Så nu har han ritat tre teckningar och ett födelsedagskort till faster Linda som fyller år idag.


BILDER TILL MIN FAR.

Här pappa ser du bilderna på adventsljusstakarna.
 
 
Himla bra sätt att visa varandra saker på när man inte bara kan springa över... så detta inlägg kommer nog försvinna efter att det visats för fadern.
 
 
 

NU BÖRJAR JULPYNTANDET.


HALKSOCKOR.

Har hittat bra halksockor till Theo, bästa jag testat hittills i alla fall. Greppar bra och håller måttet och är kvar på foten! Dock inte dem billigaste men köper man på erbjudande är de lite mer lagligt att köpa dem. 79kr för två. Men eftersom dem funkar bra är de klart värt de. Kommer helt klart köpa fler av dessa. En förp räcker inte så långt.


MYSIGA PYJAMAS.

Lite nya pop pyjamasar som såg både mysiga ut och fina.


SAFFRANSBULLAR.

En av gårdagens sysslor. Dem vart så himla goda, pappa och jag bakar himla bra tillsammans. Mandelmassa gegga i stället för vaniljsocker.. Många plus poäng till mig för den idéen.


LITE SMÅ BESVIKEN.

Ett sms kl 23 gjorde mig faktiskt besviken och lite ledsen.. Efter att ha ställt om allt och fixat allt ikväll inför en tidig morgon dag är nu allt helt i onödan. Hade så gärna och väldigt mycket behövt dem där timmarna att få göra de jag längtar efter.. Men så vart de inte. Blir desto mer förhoppningsvis goda saffrans bullar i stället men de är liksom inte riktigt samma sak. De kommer fler tåg men frågan är om man då vågar hoppa på dem till 100%. Försöka somna om nu då.. Kanske skulle ta med bikinin i morgon och göra lilleman glad och överraska med ett bad i badkaret. Ja så får de nog bli. Glatt barn ännu gladare mamma.


FULL RULLE.

Idag började vi dagen halv 7, Theo väckte mig genom att sitta och leka i sin säng. En väldigt förvånad mamma insåg då att han sovit där hela natten utan att vilja ha ny blöja grina eller komma in till oss. Underbart!
Efter frukosten var vi över till grannarna, Therese Molly och Aaron och lekte och prata en massa. Super trevligt som vanligt. Vi har verkligen toppen grannar på hela våran del av gatan kunde inte önskat bättre. Theo försökte lära Aaron (som är en vecka äldre än Theo) att gå men de gick sådär..
Vid lunch gick vi hem igen och förberedde oss för att bli hämtade av Emelie och Livia. De vart gränby resten av eftermiddagen. Några nya plagg till Theo och två till mig. 20% - 30% nästan överallt och är de inte de så köp 3 betala för 2. Hmm undrar om dem tycker försäljningen går trögt för att vara så nära jul.
Sen hem lagom till middagen, Jimmy kom hem efter halv sex med lastbilen så nu står den utanför huset igen, börjar bli en vana att ha insynsskydd.
Just de klippte grabben i morse också, bort med de långa lockiga håret i bak och jämna till de övriga lite. Mycket bättre!
Upptäckte också varför vi hade en så ledsen och arg Theo igår innan och vid läggningen. Ännu en till tand igenom, den sjunde för att vara exakt. Han har fått fem tänder på 20 dagar nu. Inte konstigt att han är på dåligt humör till och från. Älskade Theo <3


EN MALLIG KILLE.

Theo har fått sin pappas gamla lastbil. Den både brummar lyser och kan tuta, han är såååå nöjd och den är just nu en favorit. Jimmy tyckte jätte mycket om den när han va liten så de är kul att se Theo köra runt med den nu.


ROSTI SKÅLAR.

Skulle så gärna vilja ha några till större rosti Margreth skålar har en vit 3 Liters. Vill ha 3, 4 och kanske 6 Liters skålar. Dem är så himla bra och just större skålar underlättar och används oftare än dem små. Turkos grön vit eller nån annan färgglad en vore lite skoj att piffa upp med.


MERA GLÖGG.

Dessa hittade jag på miqmaq.. Finns både mugg kanna och skål. Super fina, dem och Höganäs blanka vita är favoriter så här långt.


MIDDAG PÅ UPPSALA SLOTT MED MAMMA.


GLÖGGMUGGAR.

För ett par år sedan lärde jag mig dricka glögg och vet ni de är ju faktiskt himla gott. Men att dricka de i stora kaffe/te muggar är inte alls lika kul. Nu vill jag ha riktiga glöggisar. Och kanske en fin kanna att hälla upp de i när man ska servera/ha främmande. De ska va några stilrena enkla som man inte tröttnar på. . Kanske vita bruna eller grå ev med något neutralt rött på. Sagaform och Höganäs (blanka) har fina (bilderna under) har också sätt på åhlens men hittade inga bilder på dem på nätet. Åhlens ena variant har ett stickat mönster i vitt.. Kanske något att önska sig av tomten. Måste spana om jag hittar några fler varianter...
 
 
 

DOCKA.

Jag funderar på att köpa en liten docka till Theo i julklapp, en mjuk helst och inte allt för stor. Han älskar att säga ordet docka och ser han en bild på en docka så säger han de direkt. Ibland dock även till bilar men då blir de snabbt ett bruuuummmm efter. Så nog förstår han va en docka är allt.
Men de gäller bara att hitta en man tycker om också och till bra pris för någon dyr än får han inte hur mycket han än säger docka. Man vet aldrig om han ens kommer bry sig i den men en docka måste han allt ha även fast han är en liten kille. Den här hitta jag på lekmer och tycker den va rätt lagom och riktigt söt och mjuk.
 
 

   
 
 

I KÖKETS TECKEN.

 
Ett eget kök till Theo, ja varför inte.. De skulle passa honom utmärkt så mamman kan lära upp honom i köket redan nu ;) Eftersom att hans far har noll intresse för att laga mat och Theo visar redan intresse genom att han SKA vara med när man lagar mat samt gillade köket på kyrkis så bådar de gått.
 
Skämt å sido så tror jag de faktiskt kan passa honom redan nu trotts att han bara är ett.. och fyller man år och de är julafton inom så kort tid så är de rätt smidigt att önska "ha användning för längre fram" presenter också.
 
 

THEO 111102.

Här om dagen fick jag ett paket på lådan, ett smycke från min kusin Therese. Super fint och så kul att ha. I förr går var Theo och jag med grannarna till Uppsala och då shoppade jag en kedja så de kan börja användas på en gång. Så nu finns Theo ännu mer runt min hals. Tack snälla kusin!


GÅRDAGENS MORGON MYS.

Mamman och Theo myser och busar för fullt..


KYRKIS.

I måndags och tisdags var vi på kyrkis (öppna förskolan) måndagar är de på em precis den tiden Theo brukar vakna vid.. Och tisdagar och onsdagar på fm precis då när jag försöker få Theo att inte somna så han kan gå över i lunch vila som de blir på dagis sen. Så i tisdags hade jag en arg kille på morgonen som sååå gärna hade velat somna. Så eftersom han absolut inte fick så tog vi bilen. Hämtade upp Emelie och Livia på vägen dit. Väl där hade Theo super kul och jag märkte underligt men bra inget av tröttheten. När dem andra åt lite mellis ville Theo leka med köket så han lekte och lekte rörde i kastruller diska mata dockorna osv. Han kolla på mig genom fönstret några gånger och vinka men lekte han på själv. Så duktig och stor han kändes på en gång.


FARS DAG.

Idag har vi firat pappan och morfarn på fars dag.. Bilden är från i morse när vi väntade på att pappan skulle vakna.


MERA 1ÅRS DAG.


GOBITAR FRÅN ÅHLÉNS.

Idag har mamma jag och Theo varit i Uppsala. Jag har varit till kirurgen och tagit bort ett födelsemärke på mitt ena bröst. Ett som växer och ändrats. Men nu är de borta. Sen blev de lunch och efter de några timmar på stan. På Åhléns fanns många fina saker bl.a. gobitarna på bilderna. Den svarta randiga koppen och skålen vill jag såå gärna ha. Fint fint fint!


1 ÅRS DAGEN FRÅN MOBILEN.


NED RÄKNING PÅGÅR.

Nu dröjer de inte många timmar tills första riktiga värken började för ett år sedan. Ett helt år och den här mamman kommer knappt kunna sova i natt, inte somna i alla fall. Tänker bara på hur de va för ett år sedan. Att Jimmy kom hem kl 03 från jobbet att jag vakna vid 04 av vad jag trodde va förvärkar igen! Så som de hade varit senaste veckorna. Men vid 06 insåg jag att de inte var bara längre utan på riktig. Vid 08 tiden berätta jag för Jimmy som vart helt ställd stackarn han va ju tok trött. Efter att ha jobbat med beg blommor en sväng mellan värkarna så va de dags att åka till förlossningen och dit kom vi vid 16. 23.38 föddes sen världens finaste lilla kille. Förstår fortfarande inte riktigt att han är min/vår. Allt känns som igår och samtidigt så overkligt! <3 och i morgon är de din födelsedag din 1 års dag och vi ska göra allt för att den ska bli så mysig och fin som de bara går. Mamma och pappa älskar dig Theo <3


DEN TREDJE ÄR IGENOM.

I natt har Theos tredje tand tittat igenom, i mitten uppe på hans högra sida. Han vakna i natt vid ett två tiden och tok skrek och med krokodiltårar på kinderna så antar att de va då det hände något. De är två till uppe på g. Så dem kommer nog snart dem också. Dagen innan födelsedagen och allt.


RSS 2.0