EN DAG PÅ FURUVIK.

I måndags var vi till furuvik med Theos kompis Livia och mamma Emelie. Vi hade en toppen dag och barnen trivdes verkligen. Vi åkte karuseller, kolla på och klappade djur, hade picknick och köpte lotter.

(Bilder tagna med instagram)


LILLEN OCH JAG.

Theo ville att vi skulle knäppa lite bilder medan han flamsa runt så här kommer dem... Suddiga och hemska men de bjuder vi på. På ena bilden grejar han med mitt hår vilket han älskar att göra just nu. Kammar rufsar och bara allmänt pillar så jag nästan tror han ska göra knut på de.


VILL SJÄLV.

Våran duktiga kille vill klara av sakerna själv.. Skorna, stövlarna och sandalerna tar han på sig själv sen någon månad eller två tillbaka och nu börjar de bli dags för kläderna... Tröjorna försöker han få på och av och av går rätt bra men på är svårt.. Byxorna kan ha få i ett eller kanske två ben men sen tar de stopp. Som här på bilden hade han bestämt sig för att han skulle ha alfons tröjan men som byxor. Ena benet i ena armen på tröjan och sen hålla i hårt för att inte tröjan skulle rasa ner från magen. Ett tag tog han hjälp av sin haka för att hålla de på plats. Va nämligen lite svårt att sätta sig på Bobby caren tröjan ville liksom inte sitta kvar när han släppte händerna och satt sig ner. Men man är väl inte helt dum utan använder hakan till hjälp. Lill fisen!


BAD DAG HOS MORFAR I LÖRDAGS.


LEKPARKS HÄNG OCH FASTER MYS.

 

EN ARBETSLÖRDAG.

Igår körde jag ett arbetspass på FloraBuketten så denna vecka är jag bara ledig idag, känns att de vart en sex dagars vecka. Och ovant med en lördag också de va väldigt längesen sist. Ledig nästa lördag men sen är de en till att jobba innan Lotta kommer tillbaka från semestern. Är ganska skönt att kombinera både blomsteraffären och Fonus men man blir rätt bortskämt med kortare dagar och slippa alla oväntade bud och liknande när man är på Fonus och som sagt att slippa lördagarna.
Sen har jag ju BlomsterDesign jobben också som ska göras mellan alltihop så nog har man att göra allt. Förvånad att de inte va sånt jobb denna vecka också för de brukar alltid köra ihop sig då när man har som värst.

Igår va Theo hos morfar medan jag jobbade, Jimmy va med sin storebror till Västerås och power meet från tidigt morgon till i natt. Så Theo och jag va kvar hos pappa enda till de va dags för Theo att sova. Igår morse träffade Jimmy Theo bara några minuter.. Han åkte kvart i sex och Theo vaknade halv sex... Sen vart Theo helt förstörd för att pappan inte va hemma. Satt och grina och ropa efter pappa ett bra tag och så va de bra igen och efter nån timme kom de igen. Han är inne i nån period nu, på dagis är de mig han ropar efter dock inte ledsen eller jämt men aldrig efter pappan och hemma är de på Jimmy. Den här veckan har Jimmy haft lastbilen hemma och då har Theo blivit helt förstörd när inte pappa och lastbilen är kvar när han vaknar. Och de går heller inte att ringa Jimmy så dem får prata för då får man en skit ledsen kille resten av morgonen för han vill absolut inte lägga på luren. Överlag så blir han ofta tokig om han kommer på något kan va vad som helst men inte får de, eller inte har lust att ta på skor eller byta blöja just då.. gallskriker och lägger sig ner eller börjar fäkta runt med armarna. Inte likt våran Theo men som sagt han ska väl utforska hur saker funkar han me.

Idag blir vi nog bara hemma, bada i poolen ut och cykla och greja med lite nödvändigheter. Hade funderingar på andra saker idag men näää de tar vi en annan dag.

Bild från igår när Theo sakna Jimmy som mest, då titta han i pappas trailer på alla lastbilar :)


DE HÄNDER MYCKET NU.

Idag gick Theo sista dagen på dagis innan sommar ledigheten. Så nu blir de först två semester veckor med pappan och morfarn medan mamman jobbar lite till sen är även jag ledig två veckor.. Och vipppps så va de dags att börja dagis igen.
 
De händer så himla mycket i Theos värd just nu. Han vet va han vill och han har verkligen hittat sin röst haha. Han pratar och pratar och pratar. Förra veckan vid frukosten ropa han på mamma!!! då ville han att jag skulle kom in i köket där han satt och åt frukost. När jag kommer in igen ropar han mamma titta totto acka.. Och så höll han upp hårdbrö mackan som han satt och åt på. Och de liknade verkligen en totto! Han är inte dum inte och tydligen inte när de gäller ord heller eftersom han la ihop alla dem fyra till en mening. Super kul!
Och när de gäller alla andra ord som kommer ur den där munnen så blir man mer och mer förvånad för varje dag. Helt plötsligt kan han bara kläcka ur sig något.. Varesig han ser saken i fråga eller om han bara kommer på de. I morse när vi satt i bilen och svängde ut på gatan så såg han våran granne Mika va ute och snickra då ropa han hej då Mika och de har han aldrig gjort tidigare visste inte ens att han kunde säga hans namn.
Han lägger ofta ihop ord just nu. Klara färga gå men en liten tvist men man hör att de är de han säger. Dansa mamma, min mamma, komma mamma, sitta där och ibland även mamma sitta där kommer också sen nån månad eller två tillbaka.
Han kan säga öga öra näsa mun kind haka hår fot .. och vet även va dem alla är nånstans plus lite till som huvud arm ben mage som är lite svårare att säga. Då började han även säga Theo Jimmy (Imy) Inger (Ier) Åsa och Pia (fröknar på dagis) Molly Aaron (Aon) faster (atter) Linda (inda) farmor farfar (har han börjat säga för bara någon vecka sedan) har säkert glömt hälften nu.
 
Lite andra ord han börjat säga sen i juni är ...
Sandlåda (Aådan)
Fluga (Uga)
Myra (Yra)
Stå
Strumper (Umper)
Jacka (Acka) som ibland kan betyda åka också
Skor
Dricka
Här tutti ... här mamma här min osv
Där tutti ...   ------------II-----------------
Min tutti ...  -------------II---------------
Min morfar, mamma, pappa, mormor osv
Måla
Rarå (radio)
Busig (Usig)
Dansa
Bada
Bära
Boll
Trappa
Apa
 
Och ett helt gäng till ord som han redan kunnat sedan tidigare eller som jag bara inte kommer på just nu. Men de är lite kul att se att han känner igen så mycket saker han är så himla bra på att förklara om man inte fattar va de är han vill ha sagt, då antingen hämtar han de han vill ha hjälp med, ber oss följa med eller så pekar han och fortsätter babbla och säger ja och nej tills vi förstått. Han fick stor kille säng nu när vi blev klara med hans rum efter vägg flyttningen när vi gjorde badrummet och då satt vi och gick igenom alla djur och saker på påslakanet och han kunde vilka alla va på en gång när jag fråga var är giraffen apan elefanten osv. super duktig! Gris och de har han kunnat länge men de där lite mer ovanliga djuren satt ju också. För några svängar sen på bakluckan fick han ett knopp pussel men bilar/lastbilar/motorcyklar och de va ganska små enar och kanske en 10-12 stycken och han satt de direkt och inte tog de lång stund heller och har för mig att de va jag som till och med plocka ur alla bitar första gången.
Han klär även på sig skorna/gummistövlarna/sandalerna själv, ibland kan sandalerna va lite kenpiga men oftast går de om han inte är på för dåligt humör. Han säger till va de är han vill ha eller ha hjälp med klart och tydligt. Förstår inte riktigt hur en sån liten kille kan så mycket och han har ju kunnat mycket av de i flera månader redan. Kunde jag så mycket när jag va i samma ålder? Idag när han kom hem ville han ha av sig tröjan så sagt och gjort va den av... han försöker ta på sig brallorna men de går inge vidare själv.
 
Något som han däremot är hopplös på är att vilja borsta sina tänder, vet snart inte va vi ska göra för att inte ha en skrikande grinande förbannad kille och otåliga föräldrar om morgonen och kvällen när de ska göras, tips någon?
Lunchen på dagis och hemma är också si och sådär.. Ibland flera portioner jätte duktigt och de går som en dans och nästa dag kan de va ett helvete bara lek och skrik eller så bara drar han bort tallriken och vägrar äta. Tips där me tack?
Han har ju både astma och någon allergi har dem kommit fram till så han ska försöka undvika rött och de går ju sådär kan man säga... Theo ska självklart ha bepup (Ketchup) till allt för att de ska va gott att äta speciellt om de är framtaget annars sitter han i för sig och skriker bepup i en evighet och vägrar äta. Än så länge reagerar han bara med lite röda prickar /fläckar som försvinner efter bara en liten stund om han får i sig mycket åt gången de kliar inte och de blir inte ihållande.. Så vi försöker ge bara lite lite så han ser att de är på tallriken och inge mer. En annan vill ju kunna äta mat samtidigt. Och de mesta går ner om han får ketchup eller sylt till... Men de funkar ju inte i längden och speciellt inte om han blir värre eller dem påpekar att han ska hålla sig borta från de helt för att bli bra. Får se i början på augusti va dem säger när vi ska tillbaka. Ska försöka med tex äppelmos och senap och sånt i stället nu under hans semester kanske de kan erätta de röda.
 
Sådär ja de va en liten snabb uppdatering så man inte glömmer bort allt som händer och när de hänt...
 
 
 
 
 

RSS 2.0