MERA POP FINT.

Jaha de kom visst ut fler fina plagg passande den lille killen i magen nu direkt efter pop paketet va levererat.. Kolla dessa finingar...
 
 
 
 

 
 
 
 





24 DAGAR KVAR TILL BF.



En lugn Valborg i detta hus.. Mamman pappan och Theo sitter i sängen och myser så här på kvällningen. Lillebror gör sig också påmind genom att böka ut sina knän i mammans sida och tycker ut rumpan så magen får en stor bula. Theo tittar plattan mamman sitter med mobilen och pappan lika så. Theo va de som bestämde vad vi skulle göra. 
 
När Theo hämtades från dagis idag fick vi veta den himla skojiga nyheten att de går magsjuka igen! Fyra ungar idag. Så nu är vi smått livrädda för att Theo tog med sig den hem idag. Spritade våra händer alla tre direkt och varje gång jag tar i Theo åker den fram igen.. Skit skraj för att åka på den nu in i de sista. 
 
Lillebror kan gärna få ge sin mamma den där smärtan och dem riktiga värkarna nu. Vi lovade för flera månader sen, säkert före jul att om Theo va duktig kille innan lillebror kom så skulle han få en Mack lastbil av lillebror. Han ville nämligen så gärna ha Mack. Och de har grabben icke glömt utan påminner oss om de hela tiden. Inte pappas minne där inte. Och nu finns Mack hemma! Redo för att lämnas till storebror från lillebror när dem träffas första gången. 
 
Fick även hem några nya plagg till grabbarna både idag och igår. . Polarns kom igår, kunde inte låta bli att klicka hem lite kläder med deras senaste erbjudande. Och eftersom de inte funka att åka till butiken fick de bli hem leverans. Så nu har Theo några shorts och lillebror några par bodys byxor m.m till sommaren. Inte bara Theos gamla plagg i garderoben längre. Kan behövas mer somrigt i dem små storlekarna eftersom Theo va en vinterbebis.. Inte riktigt samma typ av kläder som kommer behövas nu. Idag kom de hem lite maxomorra även de med bra rabatt. Syskon matchning. Tröjan Theo har på bilden och lillebror fick en body med korta ärmar med lika tryck. 
 
Och på tal om den däringa lillebror hela tiden så är det 24 dagar kvar till beräknat idag. Jag hade hoppats på en maj bebis långt innan vi ens visste att han fanns här i magen. Innan Theo till och med och om han inte har otroligt bråttom och vill ut inom fyra timmar så kommer de nog bli så. Kan ju tänkas gå över tiden och som längst blir igångsatt runt 7 juni. Men skulle de inträffa så kommer jag kräva en igångsättning redan strax efter bf pga mitt mående och jädrar om dem inte går me på de. Så de kommer bli en maj bebis och gärna redan till helgen! 
 
 

DE DÄR MED SMÄRTA.

Vilken dag och vilken kväll.. Har haft så kraftiga förvärkar hela dagen och under kvällen nu har dem verkligen hårdnat till. Kallade hem Jimmy som va iväg och fixa lite saker, kände inte för att va ensam med Theo (fast han sov). Obehaglig jobbig känsla, lite lätt fundersam hur de verkligen kändes innan de blev verklighet att Theo va på väg ut. Hur som är de ingen bebis ute än men fortsätter de så här kanske han kommer snart.. För så här ont och jobbigt kan jag inte gå och ha till den 24 maj. Andas igenom värkarna som gör mig andfådd varm och ger ont i både mage ben och rygg. Kraftigaste omgången så här långt denna graviditet. Undrar lite smått om jag kommer va vaken hela natten och gå igenom detta eller om de kommer ge sig och jag får lite sömn i natt. Ger de sig inte blir jag inte förvånad om lillebror vill kika ut ganska snart för detta är inte speciellt lätt att genomlida allt för lång tid utan resultat.. I annat fall luras han och ligger bara där inne och tränar upp både sig och mig för den rätta dagen. 

Och just de, jag har smärta i en annan del av kroppen också.. I lilltån på vänster fot. Klantiga mamman slog i den rejält på em och den är numera blålila på in och utsidan svälld och gör satan ont om jag kommer åt något eller rör den i sidled något. Inte mycket att göra men de va bra nog onödigt att de skulle inträffa just nu. Får se hur den ser ut och känns i morgon.. 

SÖMNTUTA.

Idag har jag inte gjort några knop alls. Jo jag startade en tvättmaskin på fm som jag ännu inte hängt. Anledningen? Jo jag va så trött vid 11 att jag lag mig på soffan, somnade och vaknade vid 12 gick vidare in till sovrummet och somna om och sov fram och tillbaka till kl 14,30. Känns som de va behövligt me tanke på hur lite sömn jag fått dem senaste månaderna. Men nu, nu känner jag mig halv död och huvudet dunkar. Hela fm och morgonen har jag haft så otroligt starka sammandragningar. Har verkligen fått andas mig igenom dem då hela magen krampat ihop och gjort ont. Inte försvann dem helt heller för direkt när jag vakna börja dem komma tillbaka eller så va de bara jag som missa allt medan jag sov lite. Ska försöka hänga den där maskinen tvätt nu innan den torkar i maskinen sen sätta in lite kyckling i ugnen och dra på fläkten till fullt så jag kan va inne samtidigt utan att måååå riktigt risigt. Min graviditet och kyckling i ugnen går icke ihop. Hmm bör jag hinna något mera, nä tror inte de. De jag skulle gjort medan jag sov får tas i morgon i stället.
 
 

KORTIS OM HELGEN.

Kort sammanfattning utav denna helg...
 
Igår lämna jag av Theo hos morfar och åkte sen med Jane (som lämnat av sin grabb hos mormorn och morfarn i grannhuset) till Östhammar och kika på barnloppisen. Ja vart totalt slut och gav rätt fort upp. Fynda ett par kavat vinterstövlar som jag hoppas kommer funka i vinter till Theo. Sen drog vi in en snabbis på ÖoB där de bara blev foppisar till Theo. Vi vart sen kvar hos morfarn till efter middagen... Sen va mamman helt färdig och gjorde inte många knop resten av kvällen. 
 
Idag har vi bara varit hemma. Grejat lite på gården och underhållit Theo. Medan han sov lite middag intog jag hammocken och sov lite jag också. Väldigt behövligt kan jag säga, sen under em va de 25 grader uppe på altan så då blev de lite för varmt att hålla till där uppe. Theo har lekt i sandlådan, åkt moppe, varit hos sin farmor och farfar flera svängar, lekt med Aaron och Molly, cyklat på Pelle, vattnat blommor m.m Han är så rolig, pratar på som en liten galning munnen är aldrig tyst. Pratar han inte så sjunger han. Han har även gjort något för första gången idag nämligen kissat på toaletten!! Han ville inte sitta på pottan nej den kunde lillebror få sa han. Han skulle minsann kissa stora toan. Första gången kom de inget men han va så stolt ändå. Vid läggdags ville han kissa där igen och då gick de!! Mallig kille! Får se vart han vill kissa i morgon bitti. 
 
De va en kortis de, kanske mer i morgon och lite om mamman också. Nu ska jag och magen försöka bli sams och somna. Kommer troligen gå halvdant som vanligt. 
 



THEO TAR ETT SNACK MED LILLEBROR.




FREDAG.

Fint erbjudande från polarn o pyret. .. Hade gärna klämt på plaggen själv i butik men vet inte om jag bör åka utanför kommunen på en stund (om inte lillebror väljer att komma ut vill säga). De känns att vara jag just nu, usch och suck. Så frustrerande att inte klara och orka något. Idag har jag bara legat suttit legat igen och suttit en stund igen. Körde Theo till dagis och var sen in på affären och handla bröd, skinka, fil och icas burk persikor... De där som mitt liv består av just nu ihop med vatten. Sen hem och försöka äta lite av den utsökta maten och efter de konstatera att jag inte kommer orka ett skit idag. Lillebror lever om som f*n idag och jag mår då mer illa och har mer ont så klart. Är sååå tröttt och nickar till då och då för att sen vakna till av rörelserna som gör så ont och är så obehagliga. Kan verkligen inte njuta av lillen rörelser, sjukt jobbiga.
 
I morgon är det barnklädesloppis i Östhammar och Uppsala.... Hade velat åka på någon av dem. Helst Uppsala då det är större utbud och bättre priser. Men orkar jag? Då hade jag kunnat klämma och känna på polarn plaggen också i stället för ett klicka hem dem på nätet. Som de känns just nu vill jag bara få ut ungen, känns som jag knappt klarar hämta Theo på dagis för tillfället och ännu mindre åka och handla. Mycket man vill och önskar men bara ge upp allt och lägga sig på soffan igen kan jag tänka. Vi fick hem en hammock förra helgen som stått hos Jimmys farmor i hennes garage en mindre evighet, kanske ska inviga den i helgen och ligga där i stället då får man lite luft i alla fall. Jimmy hinner nog hämta Theo idag men jag kanske borde göra de ändå för att komma ut lite i luften och för att se lillgrabben springa mot mig och bli överlycklig när man kommer och hämtar. De ger extra energi. Och så får han ju komma hem lite tidigare än om Jimmy hämtar som nog inte hinner dit för än till 17.
 
 

TRE MAGAR.

 

DE DÄR MED SHORTS.

 
 
 
Inte de lättaste till en Theo. Dem flesta är för stora i midjan för killen och vill som inte sitta på plats. Kikar runt lite och försöker hitta på en del som kan tänkas passa. Tyvärr väldigt svårt att köpa några på nätet så de får bli en shoppingrunda när lillebror är här så man kan klämma och känna. Dessa varianter är från H&M och Lindex, tror polarn hade något par så här långt som kan tänkas funka också. Men skulle tippa på att de går åt en del i år då grabben älskar att vara ute och leka och kommer knappast hålla sig ren om dagarna. Så som de ska vara så klart.. Får hålla ögonen öppna och hoppas de finns några kvar när vi väl kan åka och shorts shoppa.
 
 
 

MAGEN VECKA 36.

 
Liten smyg titt in i nya sovrummet med magen som anledning. Har inte haft ork och lust att fota något där inne ännu nu när det är klart (fortfarande några eluttag som inte är på plats). Men de kommer så småningom. Magen ja den syns i alla fall och går inte att ta miste på alls. Knäppte fotona igår så de är ca i mitten på vecka 36. Hittade några bilder på mig och magen när jag var gravid med Theo i vecka 35.. och shit vilken skillnad på bara en vecka i dem olika graviditeterna.
 
 
Hade även knäppt en bild uppifrån i samma vecka med Theo och igår fick jag till en riktig en när lillebror buffa ut med rumpan i vädret just när jag knäppte. Magen ser ut som en strut. Nog för att den alltid ser ut så där men nu va den extra gigantisk.
 
 
 
 
 
 

GEGGAMOJA FYND.

 
 
För flera veckor sedan fyndade jag dessa tre gobitar från geggamoja. Dem är sååå fina och kommer bli sött på lillebror. Nu ligger det i hans garderob tillsammans med övriga kläder och väntar på att han ska kika ut. Va lite små velig om jag verkligen skulle köpa blått men vi får väl hotta upp de med en rosa dregglis om de blir en tös. Är så sugen på filten i fler färger men kommer han verkligen behöva alla dessa filtar haha. Vill väldigt gärna ha den där från polarn med traktor träd djur m.m. i ett tidigare inlägg också. Theo som är inne i någon gul period just nu skulle nog gärna se att lillebror har lite mer gula plagg. Tanken är att köpa lite matchande till dem sen men vill ha lillebror här först.
 
 

NÄR MAN HELST AV ALLT BARA SKULLE VILJA FÄLLA TÅRAR.

Har en riktig depp kväll, i morgon är det den 24/4 och "bara" en månad kvar till bf. "Bara" va just ordet. Ont överallt, svårt att sova, såå slut, halsbrännan, mår illa och ja allt de där med mat och dryck som knappast är någon hemlighet. Orken, tålamodet, känslorna... Ja hormonerna spökar någe nog. Vill bara ha tillbaka min kropp och mitt liv. Jag vill vara jag igen!!!! Jag vill känna mig "normal"... Jag vet, jag har kämpat alla dessa dagar och månader jag kan inte ge upp nu men ibland vill jag bara lägga mig ner på golvet och skrika.. Sådär som ett barn i en leksaksaffär som inte får de den vill. Jag vill bara gråta, gråta men tårarna gör mig mer illamående. Hur får man ur sig allt man känner och upplever? Hur kommer man tillbaka till sig själv igen? Kommer de släppa lika fort och lätt som förra gången? Många frågetecken många funderingar... 



DE DÄR MED + HIT OCH + DIT.

Barnmorskan och läkarna räknar ju hel avverkad vecka + dagar i stället för den veckan man är i. Enligt dem är det vecka 35+4 idag. Alltså är vi i vecka 36. Min gravidapp på mobilen säger vecka 35+3 idag då den är inställd på bf datumet 24/5. Men ändrar jag till datum för första dagen i senaste mens är vi i vecka 35+5... Himla lustigt de där, hur kan de va så olika. Aja vecka 36 är det i alla fall varesig de är en dag hit eller en dag dit just idag. Byte av vecka fredag lördag eller söndag.... Då den 24/5 är en lördag så säger vi att de är lördagsbyte som gäller, då blir de som bm räknar. Känns rätt skönt att vi går in i 37 alldeles strax, en milstolpe avklarad. Och de är 90% avklarat alldeles strax. Vad belöna sig med denna gång tro? 

Igår kväll vid halv sex tiden ringde min läkare från Gimo. Helt oförberedd var jag och brukar inte svara på hemligt nr men jag gjorde de ändå och tur va väl de. Hon ville höra hur jag mådde, om jag fortfarande va förkyld och pratade om senaste odlingen som inte visa något. Eftersom jag behövde mer illamående tabletter och hade tänkt ringa och lämna meddelande om de idag så va de väldigt praktiskt att slippa vänta på de utan hon skrev de direkt medan vi pratade. Vi prata även om igångsättning och om att jag absolut inte får bli sjuk igen innan förlossningen. Varesig de skulle bli en igångsättning eller inte. Jag vill faktiskt helst inte bli igångsatt utan att de börjar naturligt men samtidigt vore de väldigt skönt med ett datum där man vet att tills dess är det kämpa som gäller sen kan jag slappna av och "leva" igen. Om jag har riktig otur kan jag gå enda till 7 juni men som bm sa igår och sagt förr så tror hon inte att de kommer inträffa. Läkaren igår sa samma sak. I morgon skulle dem prata med överläkaren på förlossningen/gyn om mig så får se vad som händer eller inte efter de. 

Igår va en hemsk dag kroppsligt sätt. Fy farao vilka sammandragningar/förvärkar. Har knappt sovit i natt, varit upp och spytt, haft sån halsbränna och varje gång jag vaknat till har liten levt rövare i magen. Verkligen hållt igång hela tiden så magen står åt alla håll och kanter. När bm klämde på magen igår vart han så förbannad. Som han strejka och höll på. Hon fick lyssna på hjärtljuden länge för att höra att han kom ner i varv igen. Han stångades verkligen där inne och hon bara skratta åt hur magen bytte form hela tiden. De vi trodde va fötter längst ut på min vänstra sida mot ryggen trodde hon va hans knän. Hon fick även se själv flera gånger hur han försökte töja ut dem i min sida medan han bulla ut rumpan rakt ut. Han ligger fortfarande med huvudet nedåt fast besluten om att kila fast sig där nere. Skönt att han fortfarande ligger i position för att komma ut. 

Just nu sitter jag i fåtöljen från vardagsrummet som Jimmy bar in i lillebrors rum igår kväll. Den har jag sovit några timmar i inatt och de kommer jag garanterat göra i natt också om de fortsätter så här med kroppen. Kändes lite lättare att komma till ro i den än i sängen som inte alls vill de jag vill längre. I denna ska jag mata liten är det tänkt också, kanske inte varje natt och dag men då det underlättar. Tror jag ska ta mig en middagslur i den alldeles strax, känner hur ögonlocken börjar bli tunga nu när jag skriver. 




GOBITAR.

 

MUGGAR FRÅN INDISKA.

Har fastnat lite för olika muggar, alla behöver ju faktiskt inte vara lika när man dukar till fika. Vi har så tråkiga muggar, ikeas gröna och bruna och Höganäs grå. Finns några uddingar i skåpet också men dem är inte mycket roligare. När jag och jobbarkompisarna på flora va till chefen för ett år sedan på lite fika och middag så såg jag hennes mugg hylla och den såg så inbjudande ut. Så fina färger mönster och former. De va så inbjudande att välja mugg till teet och vi stod länge och beundrade hennes olika koppar. De vart som extra gott att dricka i en fin udda mugg. Önskar nästan jag hade tagit kort på dem. När dem andra tjejerna va dit på samma sak i höstas låg jag hemma (eller va de på ackis) och kunde inte vara med. Ledsamt men nästa gång då är jag redo.
 






KORTIS OM DAGEN SOM VARIT.

Är så grymt trött ikväll, denna dag har verkligen tagit på krafterna rejält. Inte för att jag mått väldigt dåligt utan för att vi har haft mycket för oss och jag har knappast legat på latsidan. Kroppen har fått jobba hårt och det har varit så skönt. Har som vanligt inte kunnat äta speciellt mycket eller varierat men de är ju vardag numera. Men har haft fullt upp med mina grabbar hela dagen så har kunnat koppla bort illamåendet en hel del. 
 
Vi började morgonen med att städa lite här hemma. Theo hjälpte till lite med att plocka in dem torra nytvättade kläderna och plocka upp sina leksaker.. Efter ännu en ägg jakt (tredje ägget han fått på tre dagar, denna dag från oss) så åkte vi bort till stora lekparken som ligger granne med Theos farmor och farfar passande nog. Hade packat med lite fika och mackor till lunch. Theo lekte och lekte. Åkte kana, gunga, lekte i sandlådan m.m och han va så trött efter vi ätit lite så de va bara åka hemåt, men de va ändå sov dags. De tog inte många minuter innan han sov sött i sin säng. 
 
Medan han sov började jag och Jimmy att greja lite ute och vid två gick jag in och väckte barnet som gärna kom med och gjorde oss sällskap ute. Han va med och dona med det vi gjorde, lekte sandlådan, körde skottkärra m.m. Hans faster Linda kom en sväng på em också och då kunde vi jobba lite mer ostört till och från. 
 
Efter middagen som blev lite tidigare eftersom lunchen vart så enkel kunde vi gå ut några timmar igen och fortsätta pyssla. Theo haka på men va sugen på att gå in igen efter en stund... Theos farbror Uffe med familj kom förbi med en present till Theo helt plötsligt sen ville han inte alls gå in längre och han verkligen satt sig på tvären och ville inte när han va tvungen att gå in sen för att sova. 
 
Theo har varit helt uppe i varv hela dagen. Han har kacklat på som en liten tupp hela dagen. De vart så tyst och skönt när han väl somnade haha. Han har pratat som aldrig förr idag, meningar och kommentarer vi aldrig förr hört honom säga. Han har sjungit och busat om och om igen. Han har varit himla dålig på att lyssna på va vi än sagt utan skrattat bort de eller låtsat som ingenting och ignorera oss för att sen stå och flina åt oss. Han måste ha fått för mycket sol och frisk luft idag. Han somna som sagt till slut men de tog tid. Sjöng och levde rövare i sängen ett tag först. Buse! 
 
Hoppas på en fin och solig dag i morgon också så vi kan vara ute mycket igen. Morfarn kommer nog och leker med Theo så får se va mamman och pappan kan tänkas göra. Mamman kommer nog va väldigt stel och ha ont i kroppen i morgon. Ovant att ta i som jag gjort idag men en otroligt skön känsla när man kan göra saker och inte känner sig bara matt och orkeslös. 
 




EN LITEN BUSE.

Efter Theos middagslur idag ville han kolla bilderna på min mobil. Helt plötsligt får han för sig att vi ska knäppa kort. Han som knappt ens vill va med på några. Han sitter och fular sig för fullt framför mobilen och dem flesta kort blev bara pannkaka med en jätte suddig kille. Men en del gobitar fastna ändå.
 









UTE TILL SKOGS.






 
Igår kväll var vi ut en liten sväng i skogen och tittade på lastbilar och naturen. Theo och jag tog en skogs promenad och han hade de jätte kul, jag också faktiskt. Vi hitta en massa kottar och pinnar och Theo hade med sig både såg och hammare. Han gick och prata hela tiden, sjöng lite ibland och ville knappt åka hem igen. På hemvägen svängde vi förbi Johnnie och Pontus och där fick han se ännu fler lastbilar. Pontus är lite av en favorit och Theo ville vara där Pontus var hela tiden. Han fråga hela tiden va han gjorde och va så intresserad. 
 

LITE MOBILBILDER FRÅN SENASTE VECKAN III.



I förrgår kom Theo hem från dagis med de här superfina påskriset i handen. Han hade gjort i ordning de när dem pysslade. De fick heders plats på byrån i hallen och han tittar på de hela tiden.. 

LITE MOBILBILDER FRÅN SENASTE VECKAN II.






Lite sandlåd häng med pappan, de byggdes sandslott och Theo berättade att de va morfar prosten som körde tåget på sandformen på sista bilden. Vi hade en toppen dag och mamman var också med ute hela dagen. Städade i garaget med pappan och satt i solstolen och njöt av vädret. 
 

LITE MOBILBILDER FRÅN SENASTE VECKAN I.







Vi, Theo jag och morfarn var iväg till skogs så Theo skulle få åka lite kran och lastbil med Jimmy en sista gång på ohlsens då han skulle lasta i närheten. Theo och jag åkte med lite ute på skogen och han va sååå lyrisk som vanligt. Åka pappas lastbil, lasta pinnar med kranen. Den lille grabben sov väldigt gott den natten. Och han va inte sen med att berätta på dagis dagen efter va han hade gjort på kvällningen. 

SOMMAR PLAGG TILL GRABBARNA.

Jaha ännu mer fint från Villervalla, varför gick jag in och kika på den sidan egentligen. Hade tänkt beställa något somrigt till bröderna bus sen men jag vill som vänta och se va han är för en liten krabat när han kommer till världen. Och så kan de vara bra att få till rätt storlek på plaggen, lite svårt att veta nu hur mycket han kan tänkas väga i sommar. Här va dem senaste godingarna, mix matcha storebror och lillebror. Och kika på klänningen längst ner, hur fin var inte den... Men ingen klänning här inte, ögonen får stå för den shoppingen.
 
 

EN RAD ELLER TVÅ.

Helgen som varit har varit lite bättre än på länge. Nätterna är inte dem trevligaste med toabesök varje en och en halv timme.... Har jag tur kan jag ta mig upp ur sängen utan att vilja skrika av smärta. Vissa nätter senaste tiden mår jag även så himla illa att de är kört även på spy fronten. Men jag hoppas de varit en tillfällig svacka och att den inte kommer tillbaka. Vecka 36 närmar sig med stormsteg och jag ser verkligen fram emot den här helgen, påsk och ledighet med mina fina killar. Vet dock inte hur Jimmy kommer jobba från och med nästa vecka så ev kanske de blir lite längre ledighet än väntat... Svårt de där när man ska planera med dagis osv. På tisdag är det i alla fall dags för nästa bm besök och är Jimmy hemma så kan de ju vara trevligt om han får följa med och höra på hjärtljuden han också. Beroende på jobbandet för Jimmy så är det kanske dags för Theo att börja sina 15 timmar på dagis redan nu, alltså ingen full tid längre. Men som sagt de beror ju helt på hur de går för Jimmy med jobb. Antingen 15 timmar i början, full tid igen och sen 15 timmar när lillebror kommer. Känns lite hattigt men de är ju så det måste bli i fall Jimmy inte får jobb på en gång och i fall lillebror inte vill komma ut för än bf. Vill inte ta bort honom helt från dagis om Jimmy blir hemma heller, då kommer han för mycket ifrån det för att sen börja igen och de känns inge bra. Lämnade sommar schemat idag när jag lämna Theo och de va då inte det lättaste att fylla i det i år när man inte vet ett smack. Ingen aning om Jimmy kommer ha någon semester och i så fall när kommer den kunna tas. Tror de blev bra med veckorna i alla fall varesig Jimmy har semester eller inte, Theo blir hemma mer denna sommar än förra och så fort lillebror är här så kommer han ju ändå vara hemma mycket mer så de blir lång ledigt. Kommer nog dock kännas för mamman att ha två killar att ta hand om på egen hand men de blir rutin på det också med tiden.
 
De va en liten uppdatering om läget här i huset i alla fall.... När man känner sig mer som en zombie än människa så finns inte orken till att knåpa ihop något.. Orkar inte ens starta datorn och från mobilen måste jag ändå in och redigera på datorn efteråt speciellt om det är bilder med. På tal om i huset så är vårt sovrum i stort sätt klart nu. Fattas två små lister, handtag på garderoberna, fönsterbräda och några eluttag som ska kopplas in. Men i natt kommer vi nog sova där för första gången på länge. Madrasserna ska flyttas över i kväll om det inte blir något oväntat som inträffar. Igår när J och T kom hem satt vi upp garderobs dörrarna, rullgardinen, gardinstången och lite av inredningen i garderoberna. Jag knåpa ihop alla korgar och satt in igår på em och skruvade ihop lillebrors hylla. De tog på krafterna men skam den som ger sig. Måste ha något att göra för att inte tänka lika mycket på hur man mår. Till en viss gräns går det i alla fall.
 
Idag har jag så här långt flyttat över våra kläder till sovrummet från kartonger och lillebrors garderober och tvättat en maskin tvätt... Mellan varven blir det mycket vila för att inte ta ut sig helt. Nyss lunch som jag hoppas får vara kvar idag, igår va tydligen inte lillebror hungrig vid lunchtid. Tror det blir lite vila i solen nu om en stund. Ser väldigt varmt och skönt ut här på baksidan i solen.
 
 
 
 
 
 
 

PERFEKT UNDER SOMMAREN TILL LILLEBROR.

 
 
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VECKA 32 SAMT 34 OCH LITE TILL.

Hade visst hänt en del på två veckor...





ETT BESÖK HOS BM M.M.

Vi började morgonen med att göra oss klara för dagis som vanligt, idag utan morfarn som hjälp. Vid 8,15 böt vi från Theos film till nyhetsmorgon och kollade på modiga fantastiska Anna som gjorde det så bra i rutan. Jag är så imponerad. Lag till två bilder från tv rutan med texten från igår kväll. Sjukt bra gjort att klara av att sitta i tv och prata om något så jobbigt och känsligt. Jag kunde inte hålla tårarna borta medan vi kikade och Theo fundera lite smått varför mamma va så rörd. Sen var det dags att börja klä på och göra färdigt för avfärd. Först lämna Theo på dagis, gick bra men han va inte så glad på mig när han inte fick ta med sig sin gräsklippare till dagis. Han fick ett utbrott kan man säga. Men efter en stund när han äntligen satts fast i bilstolen kom orden, förlåt mamma och så en puss på de. Lill gubben.... Inte lätt inte. Men han va överlag jätte duktig i morse. Efter han va lämnad så åkte jag mot mvc och Gimo. Gick bra att köra och han vila lite i bilen innan de var dags att gå in. Barnmorskan jag har nu (andra besöket) är så mycket bättre att ha och göra med. Väldigt nöjd över att hon började i stället för den förra. Vi gick igenom hur de varit sen sist och vad jag var med om på bedömningen. Hon skulle prata med min läkare jag har genom mvc och be henne skicka in en remiss till ackis om igångsättning och med lite tur får jag komma in runt vecka 37 för undersökning och koll om dem kan tänkas sätta igång mig. Så nu har jag fått tillbaka lite av mitt hopp igen. Men vi får som sagt se vad som händer. Magen växer men jag går ännu inte upp i vikt utan ner, bäbis går upp och därför ligger jag ganska still i vikt ännu. Ännu en anledning för igångsättning. Som bm sa jag ska ju orka föda ut barnet också, ingen viktuppgång och så illamåendet på de är stora skäl till att få en tid att sättas igång. Lillebror ligger som jag redan förstod fortfarande med huvudet nedåt precis som han gjort sen jag var in på förlossningen och hamna med dropp på bb. Inte nog med de hade jag även rätt i att han ligger låååångt ner. Han har lagt sig tillrätta verkligen och kan inte komma så mycket längre ned med sitt lilla huvud än vad han gör just nu. Nästa skede är att ploppa ut. Så hon förstod mig verkligen när jag hade svårt att gå sitta ligga och stå.. Han trycker på någe nog och inte konstigt att jag har så mycket sammandragningar och förvärkar heller. Han pressar nedåt. Hon hoppades att han skulle stanna kvar där inne till minst 35-37 för både hans och min del.... Men hon höll med om att de skulle inte vara förvånande om han tänkte kika ut tidigare än dess. Men som sagt jag hoppas på en igångsättning och får jag bara veta att en sån är möjlig så kan jag nog lättare stå ut med att må så här tills dess.
 

Efter bm besöket åkte jag hemåt, stannade till hos Cia och hälsade på lite i butiken. Känner mig verkligen som en dålig vän. Hon som behöver sina vänner efter det jobbiga hon gått igenom och jag har inte kunnat finnas där. Det gör ont men jag vet också att hon förstår mig och även om jag mår sådär över de hela så vet jag att hon inte är besviken på mig. Vi får helt enkelt ta igen allt när lillebror är ute och samma sak gäller mina övriga vänner som jag verkligen försummat dessa månader.
 
Väl hemma innanför dörren var det dags att försöka äta lite igen, smaka sådär men inte lika illa som igår ändå. Kanske gjorde susen att komma ut lite. Har hunnit spendera lite tid i telefonen med både Jimmy, Jane och flora Lotta också. Lotta blev så glad när jag svarade, hon förvänta sig inte att få höra min röst. Vi pratade lite och det va så kul att få höra lite om butiken och nyheterna. Saknar och längtar dit. Med lite tur kanske jag orkar ta mig dit efter nästa bm besök om två veckor. Kan mellanlanda hos pappa om det blir för jobbigt. Eller be honom köra mig sista biten fram och tillbaka han kanske kan handla eller så undertiden jag går in där och hälsa på. Skulle vara så kul att se alla saker. Samtalet med Jane handlade om ullared, hon är där och shoppar och ringde för att fråga mig vilken färg på gardinerna jag ville ha.. Jag har letat efter ett par gardiner jag såg på instagram men dem verkar bara finnas i ullared. Hon visste att jag ville ha dem och hade hittat på dem där inne och tänkte shoppa dem till mig. Lycka! Dem kommer bli så fina här hemma. Snacka om tur man har och snacka om knäpp som blir glad över ett par gardiner haha.
 
Jag kanske måste hämta Theo på dagis idag då Jimmy ev ska åka och träffa en kille som äger ett åkeri han kanske ska börja på nu när nuvarande jobbet gått åt skogen. Inte säkert än men i fall att de blir så måste jag orka åka iväg till dagis så nu blir det data förbud för en stund och vila i stället. Samla lite krafter och hoppas på att kunna äta lite mer om en stund. Känner mig fortfarande hungrig men vill inte må mer illa så vet inte hur mycket jag vågar äta på en och samma gång. Snacka om dilemma.
 
 
 
 

TV4 I MORGON BITTI.

I morgon bitti lär vi göra oss klara i tid så vi kan knäppa av dvdn och Theos filmer och se lite Nyhetsmorgon. Våra vänner Anna och Johnnie har inte haft de lätt sen i början på förra året. Annas liv tog en ny vändning mitt i gravid lyckan. Anna som bekämpat cancer och varit gravid på samma gång (lill grabben blir ett nu i maj) är med på tv och pratar om sin resa och kamp i morgon bitti. Ska bli väldigt spännande och se henne i rutan och höra vad de är dem kommer prata om. Anna sa för bara nån vecka sedan senast att jag har de så himla tufft och jobbigt med graviditeten och att mitt nästan är värre än vad hennes graviditet var. Jag kan dock inte hålla med, nog för att hennes graviditet inte va de stora bekymret i sig (förutom om dem skulle kunna behålla barnet och om han skulle klara sig från att påverkas av hennes behandlingar så klart) utan för att hon va gravid när cancern upptäcktes och genom de ställdes allt på sin spets. Jag tänker ofta, jag är i alla fall inte sjuk så som Anna va under tiden jag är gravid. Jag vet att mitt kommer ge sig till slut, en helt annan utgång än vad en cancer diagnos kan ge. Och som hon kämpat genom den och att bli mamma mitt där i allt elände. Tack vare graviditeten så upptäckte cancern, vem vet hur de hade gått om inte Ludde legat där i magen och gett henne all den där smärtan som satte igång alla undersökningar. Kommer så väl ihåg alla sms som hon skickade precis då när läkaren ringer henne, i de ena stod de jag väntar på att få veta resultatet och i nästa bara en kvart senare dem ringde precis och vi måste åka in nu direkt igen för de såg inte bra ut... De knyter sig i kroppen av att bara skriva ner detta och att tänka på vad dem gått igenom. Jag är så sjukt tacksam över att jag "bara" mår så här och att de kommer ge sig till slut. Så tacksam att vi snart kommer ha två barn som båda förhoppningsvis är friska och mår bra. Att lillebror faktiskt är här snart och att jag kämpat så för honom. Jag har inte varit döds sjuk även fast de ibland känns så. Men när man har folk runt sig som går/gått igenom de dem gjort tillsammans då är en graviditet som min egentligen inte ett problem. All lycka till i morgon Anna!! Ska bli spännande att se dig i rutan. 
 
http://jagoverleveralltutomdoden.blogg.se
Där kan ni läsa mer om Anna. Och den blogg adressen hade hon långt innan hon fick veta om cancern, lite smått skrämmande tycker en annan. Jag håller på och pular på en ny blogg design åt henne för tillfället.. Så snart hon bestämt sig vilken så kommer den ändras och bli lite uppdaterad. 
 




ÄNTLIGEN FREDAG.

Och magen och jag går in i vecka 34. Högst 8 veckor kvar tills lillebror är ute och när man tänker bakåt så va de nyss de va åtta veckor sedan... Tiden går fort fast de känns som en evighet när de är tufft och jobbigt. 
 
Igår kväll hade jag de inte lika jobbigt de startade vid 2 i natt i stället. Jimmy masserade ryggen och benen på mig innan vi somnade och de kanske gjorde susen liten. Och i natt när jag vakna hade jag ändå inte lika smärtsamma sammandragningar/förvärkar som kvällarna och nätterna innan. Jag har fått tillbaka mitt onda i halsen och de känns som en stor irriterande böld sitter där och irriterar. Bestämde mig igår kväll  för att åka till vc om jag hade ont när jag vakna idag också och de hade inte försvunnit så jag tog mod till mig och åkte dit och tog odlingen. Inte i halsen som jag trodde utan dem gick ner genom näsan och fy farao så obehagligt. Dock va de kanske bra att de inte va halsen då hade jag nog bjudit på en spya där inne. Åkte sen hem och han precis i tid för att köra Theo till dagis så jag gjorde de själv och morfarn fick va kvar hemma hos oss. De gick bra de också men är lite kämpigt. Theo va jätte glad att jag va med, vi han leka lite ute innan kompisarna kom ut och han va så glad. Han va lite fundersam innan jag åkte till vc, va nog lite orolig att jag inte skulle komma hem igen så de va skönt att hinna hem innan han skulle iväg. Gick in en sväng på Ica innan jag åkte hem också. Så mycket som jag va ute idag (under den lilla stunden) va länge sen jag va sist. Sen jag kom hem har jag inte gjort många knop. Hjälpt morfarn lite med att ge verktyg medan han sätter taket och suttit lite vid datorn. Halsen känns som en stor fet klump och de är så irriterande. Magen spänner och spänner tror snart den ska spricka sönder. Så irriterande att knappt ens kunna sitta längre de trycker som bara den nedåt och jag tror minst en gång i timmen att jag ska börja föda snart haha. Men de är ingen lätt match detta inte. Vilken skillnad mot med Theo på slutet. De är tufft att måsta anda sig igenom så stora delar av dagen. Värk smärta pina gaaaaa lugna ner dig eller kom ut! Tror lite smått han kommer komma i helgen... 
 
 






2,5 ÅR IDAG... ELLER INTE.

Idag påminde morfarn mig vid middagsbordet att Theo blir hela 2,5 år idag! Stora killen! De fick han fira med ett helt gäng Tom och Jerry kex efter middagen. Jag inte fylla år nu heller sa Theo men knapra gärna i sig hela paketet om han hade fått... Han hade nämligen kommit ihåg att vi pratade om kexen vid middagen och efter han ätit sprang han till skafferiet och ropa på mig, då skulle jag öppna lyfta upp honom och ta ner paketet.. En stor härlig puss med tillhörande kram fick jag på köpet också. 

Om jag hade haft orken skulle jag skriva massor om vår kille just nu men jag pinas med att hålla telefonen still i handen medan jag skriver, hemska smärtor från mage och rygg, en varm kvälls dusch gjorde inte mycket nytta inte heller värmedynan som just nu bränner på min rygg. Gäller att andas och slappna av så kanske man somnar om ett tag. Är de någon som jag och Theo (Jimmy också så klart) verkligen vill tacka och är så tacksamma för så är de morfarn! Va gjorde vi utan honom! Ställer upp så mycket och aldrig tvekar på att finnas där. Theo sover just nu men i morgon när du kommer igen så är jag säker på att Theo kokat kaffe till dig och blir överlycklig när han ser bilen rullar in på gården. Även fast dumma morfar prosten är "dum" ibland så är han värdens bästa morfar! Och Theo och vi är så glada att ha dig nära. 

En liten Theo med bästa morfar! 

Uppdatering!! 
Efter att ha tänkt efter lite insåg jag att morfarn va en månad fel och därmed mamman också.. Min plutt är alltså inte alls 2,5 år ännu utan om en månad. Men han är så söt så han får äta kakor ändå. Vi får fira med glass och kakor den rätta dagen i stället. Om en månad! 

DE BLIR BRA SNART MAMMA.

Igår kväll bröt jag ihop i tårar, dem gånger de händer brukar Theo ha hunnit somna. Inte igår. Han va fortfarande uppe och jag låg i sängen sen flera timmar tillbaka, han skulle borsta tänderna och ville att mamma skulle göra de. Sagt och gjort pina jag mig upp... Gick bra att borsta och sen gick Jimmy och Theo till vardagsrummet och lag klart pusslen den hade börjat på. För övrigt är Theo en hejare på sina 12 bitars pussel nu så snart får vi nog testa höja svårighetsgraden lite. Han har inte direkt varit intresserad av att bygga innan men då när han va hemma med vattkoppor lossna de helt och sen dess gör han de gärna och med full fart. 

I vilket fall så vart jag kvar i badrummet efter dem gick ut därifrån. Magen värkte och ryggen likaså... Hemska jädra smärta. Och de kan förklaras som en ordentlig magknip .. Jag som redan va helt slut av dagen och allt illamående och krämporna orka bara inte mera. Hungrig som tusan men klara inte av att äta då allt smaka skit. Vart tok depp och Jimmy kom in till mig efter en stund, han tog med mig in till soffan och försökte trösta. Theo kom mot mig blixtsnabbt när han såg att jag va ledsen. Trösta mamma ropa han medan han sprang mot mig. Mamma ledsen. Han krama och krama på mig, gav mig filten och stoppa om mig. Den fina ungen kläcker sen ur sig... De blir bra snart mamma och ger mig en stor kram. De kändes precis som att han verkligen mena de, som att han förstod varför jag va ledsen. Bästa killen! Så klok och omtänksam för att vara så liten. Han förstår nog mycket mer än vad man tror. Jag blev helt varm och bröt ihop lite till. Han ville inte lämna mig själv och ropa på Jimmy att han också skulle sitta där med oss. Plötsligt sprang han iväg och tillbaka kom han med sin motorsåg och hörselskydd. Börja såga lite på mina ben och försökte få mig att leka lite med honom. Jag försökte lite men hade så jobbigt så jag bara satt. Så tog han motorsågen och såga mot min mage. Såga magen ta ut lillebror sa han. Om de va så enkelt ändå men bra tänkt. 

Sen när barnet lagt sig lag jag mig igen och Jimmy gjorde mig sällskap. Hemskt jobbig dag och de tog flera timmar innan jag somnade. Hade så galet ont och de börjar mer och mer likna förvärkarna jag hade den där veckan innan Theo ville komma ut. Jag hoppas lite att de betyder att lillebror vill ut snart för att ha dem här värkarna till vecka 40 eller så de kommer aldrig gå, hur orkar man de. Känner just nu att dem smyger sig på sakta men säkert igen. Inte alls lika smärtsamma som igår kväll och några andra kvällar men de molar bra nog i mage och rygg. Hur ska denna kväll sluta.





ÄNNU EN NY VECKA PÅBÖRJAD.

Igår var Theo hemma från dagis eftersom han hade feber fredag lördag så fick han ta igen sig igår också. Mamman va hängig och hade sovit dåligt men vi åkte ändå en vända till Uppsala med morfarn och kärran för att köpa lite mat, golv med tillbehör. Jag hade hoppats på att orka med ett snabbt besök på ikea också då jag har en hel lista med att köpa men de va tvärkört. Jag mådde så himla hängigt så jag ville bara hem. Theo skötte sig bra på maxi och vi va inte inne där länge alls sen fixa morfarn de som skulle vara till golvet och självaste golvet och jag gick bara in och betalde de han hade lagt på vagnen. Sen åkte vi en sväng till gränby där morfarn gick in och köpte bröd till mig medan jag och Theo satt kvar. Jag va helt färdig och hemresan kändes som en evighet. Jag och Uppsala är inte kompisar alls längre. Även om vi bara var inne några timmar och även fast jag bara va ur två gånger och knappt de så kändes de som jag hade varit ute i farten hela dagen och lite till. Hemma sen vart de bara vila och Theo sov en liten stund. Före middagen och efter var han ute och lekte med morfarn pappan mormorn och faster Linda.. Lite uppdelat sådär då dem två sistnämnda titta förbi i omgångar. Theo var ute och rejsa med sin trehjuling vilken han far fram på med en rasande fart nu, full rulle och han är så duktig. Morfarn åkte hem lite tidigare än vanligt och när Theo hade lagt sig åkte fastern hem och pappan börja slipa och spackla lite i sovrummet. Mamman som fortfarande va helt slut vilade mest men gjorde lite nytta mellan varven.

Snacka om pest eller kolera, antingen grejar jag på och inte känner illamåendet lika starkt men får fasligt ont eller så vilar jag och mår sjukt illa och får även då ont.. Spelar som ingen roll känns de som, nog för att de vissa dagar är skapligare än andra. Idag har de varit en hemskt jädra skit dag. Varit ensam här hemma efter jag fick iväg Theo till dagis. Skönt! Men jag har spytt och mått förskräckligt, svårt att äta på något alls. Tvättat lite, fixat diskmaskinen och plockat undan lite överallt.. Känns som kroppen ska bryta ihop, halsbrännan gör sig galet mycket påmind och som sagt hungrig och mår så illa. Suck suck och suck. Även fast jag vilat mellan varven men då har jag känt av illamåendet ännu mer så klart. Men jag blir galen av att bara sitta och måste göra något för att förvilla tankarna lite. 

Nog tjatat om mig, Theo hade haft en bra dag idag. När han kom hem berätta han att han hade varit lite ledsen idag för han hade saknat mamma och pappa. Han hade varit i lekhallen och lekt och när pappan hämta va han på vitsippan och körde med traktorerna. Han gick till sin väska och plocka fram sin tröja han hade på sig i morse när han åkte hemifrån och gav till mig. Han berätta att den hade varit blöt idag så han fick ta på sig den andra men att nu va den torr. Pratkvarn minst sagt och de är så kul att lyssna på honom när han berättar saker och förklarar. Han är så duktig på att prata. Han hämta sen sin traktor han fick av morfarn i Uppsala igår, den lekte han med hela morgonen och nu skulle den fram direkt. Han hade till och med pratat om den på dagis idag när Jimmy hade hämtat. Nu sitter grabbarna och äter mat, Theo hade beställt makaroner korv och köttbullar till middag idag och även om jag mådde sjukt illa när jag laga ordning de tills dem kom hem så va de så värt de för han äter som en liten häst där inne hör jag. Själv så ligger jag på sängen och mår blääääää och försöker låta bli att behöva springa på toa. Hemska hemska dag men den lille Theon lättade i alla fall upp mitt humör lite när han kom hem.




RSS 2.0