BILDER FRÅN IGÅR.


ALTAN PLANER.

Idag har jag lämnat över nycklarna till butiken.. Men de tar vi mer om en annan dag. Just nu känner jag inte för att skriva något om de. Men snart snart kommer nog alla tankar om de också. De jag tänkte skriva var att Jimmys lillasyster var ute på promenad med oss idag i de fina men hala vädret. 1 timme och 30 minuter gick vi och de va såå härligt. Mer promenad i morgon om vädret tillåter, då med Emelie och Theos kompis Livia.

Jag har kommit på att de är dags att planere altanen, de är ju inte direkt så långt kvar tills den säsongen börjar. Har snart införskaffat några stora vita lyktor, dem är på ingång från en leverantör. Och funderar på va för bord och stolar vi ska ha. Minst sex stolar.. gärna åtta två på varje kortsida också i fall man får mycket främmande. Men de gäller att hitta något som inte är svin dyrt också. Sen vill jag ha nån bänk på ena kortsidan av altanen.. Funderar på en från Ikea fast tankarna har varit lite överallt, en skiva rakt över från räcke till vägg..... något gammalt skåp från auktionen i sommar eller någon anna bänk. Vill gärna att de ska rymma nån förvaring i alla fall och gärna vara i vitt eller mörkt.. Har beställt vita amplar med Lotta till tre av fem gluggar. Dem andra två tänkte jag ev hänga vita lyktor i sen. Många galna tankar de är, synd att man alltid kommer på nya skallen får ju gå på högvarv. Tänk om man kunde jobba som inredare hos folk de hade varit grejer de.





THEOS RUM.

Ny gjorda rummet.. Tänkte visa före bilder också men dem ligger på en annan dator så dem får komma efter i stället.


GILLESTUGAN II.

Och nu ser de ut så här. Bara andra möbler gör rummet trevligare att vara i. Tiden har inte funnits för att göra om än men snart kommer de också. De prioriteras inte riktigt då man knappt är där mer än att elda eller gå till resten av nedervåningen. Väggarna ska målas om först och främst men kan inte riktigt bestämma mig om allt ska gå i vitt eller inte.


GILLESTUGAN.

Innan vi flyttade till huset var vi på visningen.. och då såg de ut såhär i huset.



Tur man ser möjligheterna i alla vrår och inte bara på hur dem andra haft de. Inte de finaste direkt men alla har vi ju olika smak.


ONSDAG.

Idag har jag sjukt mycket pappers arbete och telefon samtal på min att göra lista. En del är redan fixade men de är mycket mycket kvar. Om jag har tur vill Theo sova en stund nu han somna i min famn nyss.. Men har jag otur vaknar han så fort jag lägger ner honom och då är de bara glömma. Hoppas hoppas hoppas.

 


OJ VILKEN NATT.

Theo va fly förbannad mellan 19 och 20 igår kväll.. Sen tok slockna han i min famn, satt med honom säkert en timme sen lag jag honom i vagnen som stod i hallen och han fortsatte sova! Och sova! Och sova! Jag va helt säker på att han skulle vakna efter nån timme men icke. Rulla in vagnen i vårt sovrum när jag lag mig sådär mitt i natten (va självklart inte ett dugg trött själv) och den lilla rackarn sov till kl 6. Utan att vilja varken ha ny blöja eller mat där i mellan. Snacka om förvånad mamma. Synd att inte jag kunde sova lika länge bara. Nu är se matning och sen ska vi ligga och mysa ner oss i sängen... Blir otroligt förvånad om han somnar igen, vilket han brukar efter morgon matningen. Men mysa är skönt de me, mamman vill gärna inte gå upp riktigt än.

 


THEO.

Vägning och 3månaders spruta igår. Nu 5510g och 62 lång. Sprutorna gjorde så klart ont och man blev ledsen i ögat och förbannad. Mammas lilla hjärta. Och ledsen va man nästan hela vägen hem han somna när vi kom till österby och sov en halvtimme hemma i bilstolen sen. Men när han vakna igen va de bara mamma mys som gällde. Innan vi åkte från Gimo var vi förbi sandvik ock hälsa på först mormorn och sen också morfarn som kom ut till oss i bilen. Så Theo fick gosa lite med dem när han va ledsen. Han hade en spy dag igår också, har annars lugnat sig lite och är inte riktigt lika stora mängder längre men igår va ett undantag. Han sov som sagt inte så mycket igår så efter fem på em somna han och sov till åtta vakna var förbannad och åt och somna igen och vakna halv fyra i morse åt och somna till åtta och nu myser han med pappan i soffan som passande har ledig dag idag <3

 


BUTIKEN.

Butiken kommer vara stängd tillsvidare och de känns så skönt. Om allt går i lås ska de nämligen skrivas papper nästa vecka och de betyder att jag inte har lokalen och varulagret speciellt länge till. Så i lördags förra veckan var antagligen sista gången jag sålde varor till någon i min alldeles egna butik. Snyft. Får tårar i ögonen. Men något är desto mer positivt och underbart. Jag kan bara ägna mig åt Theo och att vara mamma. Visst jag kommer ha begravningar och bröllop bland annat men de är en helt annan sak. Inte samma press inte samma sak alls att göra de hemma ibland och att ha en lokal och butik. Så jag ska inte jobba i morgon, jag är ledig tillsammans med Jimmy hela helgen. Underlig känsla de har inte hänt alltför många gånger sen vi träffades. Vågar inte riktigt inse och gå ut med de här än. Väntar lite tills alla papper är påskrivna men sen sen ska jag njuta och lipa om vart annat.


GÄVLE OCH VALBO.

I lördags efter jobbet var vi till Gävle och Valbo. I Gävle stannade vi till bara för att jag skulle in på Polarn o Pyret och till Åhlens, grabbarna fick vänta i bilen. Med värdecheckar måste man ju passa på. På polarn blev de två par brallor och en vår mössa till Theobus. Byxorna finns på bild här nedanför. Perfekta och passar till alla bodysar. Mössan är grön vit randig och verkligen vårig. Måste säga att deras Polarn butik var bra mycket bättre än den på Gränby. Dit vill jag gärna igen. På Åhlens blev det en till tavellist till Theos rum, den han hade hemma fick han av Olivia och Ludvig i julklapp passande nog hade mamman kikat på dem innan så de blev tok bra med två stycken lika i rummet. Köpte också flera gröna tyg boxar till nya "leksakshyllan" och så blev de två klädes plagg till lillkillen också. Som sagt kul när de blir bra mycket billigare när man handlar.

Sen åkte vi vidare till Valbo och var in på Ikea och handla en hylla till Theos rum och en del annat som var uppskrivet på listan. Något som blev poppis var matstolen oj va han gilla den. Han vägrar sitta lutad bakåt längre ska bara upp och stå eller sitta... Men med lite hjälp så klart. Här om dagen börja han trava omkring när han fick komma upp stående. Jimmy fick flytta på smöret och mackorna från bordet för de vart full fart på lillkillen. De räcker att hålla i under armarna lite sen är de full gång upp på våra magar eller i soffan. En fot framför den andra. Hallå de är väl inte normalt? Inte ska dem väl vilja göra sådär redan nu. Att han vill upp och ner i knät är en sak men han vill bara röra på sig och få trava fram.

I vilket fall så var vi till Jimmys jobbarkompis efter Ikea besöket. Tommy Tina och barnen Gustaf Matilda och Julia. Har inte träffat dem sen Jimmy fyllde och Theo var bara ett par veckor så de va verkligen på tiden. Grillat vin godis och melodifestival. Alltid lika trevligt att umgås. Kom nog inte hem förän tolv på natten.

En bra dag helt enkelt och Theo va sååå duktig hela tiden.




BARNTAVLOR.SE.

Hur ska jag någonsin kunna bestämma mig för vilka två tavlor Theo ska ha på sitt rum. Det finns ju såååå många som jag tycker är fina. Här är ett gäng från barntavlor.se som gärna fick flytta in i hans rum. Några med ursöta ugglor, förvånade?


FÖRVARING.



Vi måste ha mer förvaring. Hade tänkt beställa möbler från mina butiksleverantörer men jag tror jag nöjer mig med högst en möbel. För ingen av dem är speciellt bra på att förvara saker och är mest bara snygga. Vi behöver något som är både och. Såg dem här men jag vet inte hur dem ser ut i verkligheten. Men kanske kan funka nere i gillestugan ihop med de gamla bordet mamma och pappa hade för längesedan jag ska måla om de till vitt i sommar tänkte jag.. Just nu är de i brunt men nja jag vet inte om jag gillar de. Med andra knoppar än dem på bilden kan de kanske bli som jag vill ha de. Hittade en "byrå" till hallen på Ikea när vi var in där i Valbo i lördags... Den kan nog passa bra där, över 600kr billigare än om jag skulle beställa någon så ja får nog va snål så räcker pengarna till mer saker :)

KANSKE GRÅ I STÄLLET FÖR GRÖN.

Funderar på om jag ska köpa grå lampor och tillbehör till Theos rum i stället för i grönt. Väggarna är ju gröna och vita och jag hade tänkt ha samma färg på moln sakerna men eftersom jag tror att molnsakerna har en ljusare grön färg så blir jag lite kluven. Hmmm.. Man skulle ju kunna köra på dem i grått i stället. Hade så gärna velat ha bruna annars men har inte sätt dem i brunt?! Vi måste ju liksom ha en taklampa där inne och molnsakerna är ju så fina.

GJORT OM LITE.



Så där blev Cia´s nya header... Och bloggen hittar ni HÄR.

TAVLOR.

Någon som har sätt såna här tavlor till salu någonstans? Jag har hittat dem på carlsson interiör men dem är slut. Snyft! Jag vill ha en i vårt vardagsrum men just nu när jag väl bestämt mig så finns dem inte och jag hittar ingen annan som har dem. Suck! Hjälp!


BILDER BILDER BILDER BILDER BILDER.


Finaste Theo med bästa morfarn <3 Ååå mina fina, min älskade pappa och min lilla skatt till son. Även fast han är hela tre månader så kan jag inte riktigt fatta att han är min. Min! Verkligen så lyckligt lottad som har er i mitt liv.

KITCHEN AID.

Jag har inte fått någon julklapp av Jimmy än... Och idag på alla hjärtans dag så kläckte han ur sig att jag kunde få en kitchen aid i julklapp/alla hjärtans dags present/kommande födelsedags present. Oj så jag har längtat efter en sån men oj så onödiga pengar egentligen. Man kan ju faktiskt få bra mycket för dem pengarna. Men jag vill ju verkligen ha en. Beslutsångest. Och om jag nu väljer att ta emot en sån, vilken färg ska man välja de finns alldeles för många snygga färger på dem.


SOVER I SITT EGNA RUM.

Vårt lilla hjärta sover i sitt nya egna rum för första gången i natt. Vid tio igår kväll somna han i min famn och tänkte lägga han i spjälsängen i vårt rum som vanligt men kom på att jag skulle testa i hans rum i stället. Och nog sover han allt. Jag vakna till för en stund sedan och va tvungen att gå in och kika till honom.. över åtta timmar sedan han somna där inne och han har inte vaknat något i mellan. Snacka om paff jag blev. Hör nu att han ligger och rör sig där inne men han säger inte ett ljud. Åååå mammas pojke, mammas stora pojke. Hade tänkt börja vänja honom lite med att ligga där inne på dagarna en stund när han sover först men de kanske inte behövs längre. Får se hur de går nästa gång han ska sova där inne.


LEKMER.

Hittat massor med roliga fina och snygga saker till Theo på lekmer. Spanar taklampa till hans rum men de går inge vidare. Vill egentligen ha färg och forms moln lampa i grönt och vitt men jag hittar den ingenstans. Vill ha skärmen och inte rislampan, den är fin den me men bara för att jag bestämt mig för skärmen så är de ingen som har den. Får kanske bli skärm till fönsterlampan i stället.

Finns en del fina uggle saker där också. Jag har varit såld på ugglor rätt länge nu men inte hittat några fina prylar men nu verkar de va tok poppis med ugglor så nu ser man dem överallt. Min kusins lilla kille hade en rygga som jag fastna pladask för så vi kanske blir tvugna att härma och köpa en vi också. Zebran skulle ju också gå men ugglan är aningens närmare hjärtat.


ÅÅÅ JAG VET VAD JAG VILL.

Ååå jag har hittat en utbildning jag vill gå, vill vill vill. Stylistutbildning och i Uppsala. Åååå!!! Men hade jag haft 110.000kr som låg och skräpa så varför inte. Varför kan jag inte bara råka vinna de på en trisslott precis just nu. Deltid och med allt de jag vill lära mig mera om.... De jag vill jobba med, styla fota dekorera och inreda.
  • FÄRG OCH FORMLÄRA
  • INREDNING teoretisk och praktisk
  • MATERIALLÄRA
  • BELYSNINGSLÄRA
  • STILHISTORIA
  • FLORIST OCH TRÄDGÅRDSKUNSKAP
  • BILDLÄRA OCH SKISSTEKNIK
  • KUNDPSYKOLOGI
  • FOTOKUNSKAP
  • ENTREPRENÖRSKAP
  • OMVÄRLDSANALYS
  • MÖTE MED SAMARBETSPARTNERS - bygga nätverk
  • UTSTÄLLNINGAR där vi bygger upp miljöer med olika teman
  • BESÖK PÅ FACKMÄSSOR för trendspaning och kontaktskapande
  • PROVSTYLING av både privat och offentlig miljö
  • EXAMINATION - redovisning av projektarbetena
  • DIPLOMERINGSMIDDAG
I Uppsala en dag i veckan i ett år plus hemstudier.. Nu fick jag verkligen ont i magen, har bara hittat den här sortens utbildningar alldeles för långt bort. Å nu, nu har jag hittat den nära men billig va den inte. Suck!

SOVA.

Inte kunde jag sova heller.. Ligger i sängen men är så gott som klarvaken. Tänker och tänker. Har så mycket idéer så skallen kokar sönder inte konstigt man inte kan somna. Jimmy kommer hem från jobbet strax så då kanske de går lättare att sova. Anar att Theo kommer vakna runt tre och vilja ha mat också.
Idag har jag träffar en person som är sugen på min butik och om de blir av så kan jag omöjligt döpa om mitt företag till de nya namnet. De blir alldeles för likt de namn hon har i åtanke. Attans! De är inte meningen att jag ska få ha ett företag som heter Tindra :( men i för sig så är väl BlomsterDesign inarbetat nu men såå trist med en ev nät butik med de namnet. Typiskt va de i alla fall. Sova sova sova.. Jimmy kom hem nu och berätta en god natt saga för mig.


<3 THEO <3


TVÅ GÅNGER LIVIA.

Nej nu måste jag verkligen sova, Theo sover för fullt men jag fastna i blogg designandet.
Har just gjort om en blogg till Cias sambo och deras son.. mxWILLE. Och eftersom Micke godkände den och gärna villa ha ut den så fort som möjligt så koda jag om den ikväll till den ny designade. Theo va snäll bäbis så de gick bra att greja undertiden.

Såg just bilder på en till nyfödd kompis till Theo, en till Livia.. Dem är födda med två veckors mellanrum och båda bor i Österby. Tur dem inte har samma efternamn också.


Emelie och Stoffes Livia.


Jimmy och Kattis Livia.

BILDER PÅ DEN FINASTE SOM FINNS.


RSS 2.0