KILLARNAS SENASTE.

Ja herre gud va dålig jag är på detta. Jag vill så gärna skriva ner vad som händer här hemma i min lilla "dagbok" men fy bubblan va jag är dålig på detta. Kommer ångra mig så att jag inte satt över en del tid till detta sen när jag "kan" börja skriva igen. Många fina minnen som borde lagts in för att inte glömmas bort. Men ja alltid detta men, tiden med barnen är högst upp på listan och den och dem är ju självklart prio ett. Att leva i nuet.
 
I vilket fall så har de hänt en del här hemma sen senast...
 
Victor växer så de knakar nybliven 6 månaders kille, han är i full färd med att röra på sig. Kravlar runt på mage över hela golvet.. Sätter sig upp från mage och stället sig i krypställning och försöker ta sig framåt men än så länge vaggar han över på mage eller sätter sig upp i stället. Senaste veckorna har han även en tand i sin mun. Nere på hans vänstra sida och aj va ont de gör ibland när han ammas. Amningen håller på och trappas ner lite för till nästa tand vore de skönt för mammans del att inte amma alls eller väldigt lite. Han äter gröt MUMS! fruktpure av olika slag dricker lite vatten i nappflaska!!!! och ersättning om den är i tätra. Den i pulverform som värms upp är inte lika populär ännu men vi jobbar på de. Han har även fått smaka en del annat och de mesta gillas. Han är ingen åka bil kille och speciellt inte på kvällarna, oj va arg han är då. Och de där med sova på mage i vagn går inte längre då han växt ur liggdelen speciellt nu med varma kläder så vi övar och övar på att sova på rygg i sittdelen. En gång har han sovit 1 ½ timme! men annars brukar de bli
30 min till en timme. Bra de med, men träning pågår ännu. Ligger han i sin säng och sover kan de bli 1-3 timmar för då liggs de på magen.
 
 
 
 
Theo har fyllt 3 år och mer om de senare. .. Han kissar för fullt på toaletten men de där med bajsa de är fortfarande läskigt, har hänt två gånger på toaletten men nja de är svårt att våga sig dit igen. Han fullkomligt älskar att vara hos sin morfar och vill vara där så mycket han kan och får. Ofta blir han kvar där en natt eller två även om de först inte alls är meningen att han skulle bli kvar. Så himla kul att han älskar att vara där. Han pratar oj va han pratar, såna härliga kommentarer och dem kommer alltid på rätt ställe och passar in som handen i handsken. Va får ungen allt ifrån. Dock pratade han väldigt lite för ett par veckor sedan när vi var på tre års kontroll på bvc. Sa inte ett ord på en timme! när vi kom runt hörnet och skulle klä på ytterkläderna sa han ... mamma jag ville inte prata med doktorn! men nu pratar jag igen. Toker!
Han trivs så himla bra på dagis, älskar att vara där och inte de lättaste att få hem honom innan mellis. Känns jätte skönt att han har de så roligt där och trivs både med fröknar och barnen. Några bästa kompisar har han där men lekar med alla.
Dem pysslar och donar, målade nyligen ljuslyktor av barnmatsburkar och innan dess gjorde dem en fågelmatare av ett mjölkpaket som dem sen satt upp ute på gården och numera sitter den på våran altan så fåglarna kan få mat. Dem är mycket ute i skogen eller på promenad, sjunger dansar och lär sig massor.
För någon månad sedan plockade jag fram en av Theos leksaker som han blivit för stor för, tänkte att Victor kunde börja ha den snart. Men icke Theo hade visst inte växt ifrån den än och tack vare den så kan han nu alfabetet! Då en av knapparna på "mobilen" har en abc sång och den sitter och satt sig väldigt fort han behövde bara höra den ett par gånger så kunde han den.
Han har också fått upp två kindtänder nere sen sist och oj va dem va jobbiga när dem växte fram men nu är det lugnt igen. Gissar att de strax är dags för dem uppe att göra entre. Inte långt kvar tills han ska till tandläkaren på tre års kontroll heller undrar hur de kommer gå med tanke på bvc besöket.
 
 
 
 
 

 
 

RSS 2.0