FÖRETAGS TANKAR.

Funderar på ett nytt namn till mitt företag. När jag väl är av med butikslokalen vill jag att de är klart. Mina tankar är fortfarande vid TINDRA som jag sagt enda sen flera år tillbaka.. Kan inte riktigt släppa de. Eftersom de inte kommer bli någon lillasyster till Theo med de namnet längre så kan ju företaget heta de ändå.

Tindra
Design & Interiör

Tål att tänkas på.. Och tål att tänka ut några andra alternativ så man verkligen känner sig säker. BlomsterDesign känns inte riktigt passande längre vilket som. Visst ska jag jobba med blommor bland annat men utan butikslokalen vill jag ha en nystart.

Ska iväg ett par timmar nu på dagen och sitta med vid ett jobb samtal och se om jag vill ta de jobbet när Theo blir lite större.. Tidigast i höst kan jag hoppa på de eftersom de krävs en kurs på annan ort en vecka först. Men blommorna kommer jag kunna ha hand om redan nu till samma företag. Pappa ställer upp och passar Theo eftersom Jimmy jobbar och kan inte åka hem. Bästa bästa pappa! Som tur är så är jag bara några gator bort i fall jag måste hem fort.

 


LEKSAKS FÖRVARING.Letar leksaks förvaring till Theos rum nu när de är klart. Försöker också bestämma mig för hur jag vill ha de se ut där inne så man inte köper något i onödan. Vore som bra om de kunde funka i längden och inte bara tills han är nåt år. Trofast från ikea verkar ju bra... dock i vitt med vita och kanske några gröna backar. Men vilken modell? Hög låg bred smal?

Finns ju expedit från ikea i vitt också men då måste vi ha den stående för liggande går inte in för dörren går inåt i rummet just där. Vill allra helst ha något lågt. Har några och kan köpa till "backar" i tyg från åhlens som har nästan samma grön färg som väggen....

Tänk om man kunde ta ham och testa ;) och vilket är smidigast att ha leksaker i?


Foto: ikea och åhlens.


SÖNDAG.

Idag har vi varit till Dannemora och grattat Loke, Theos kusin som vart 5år igår. Linda Jimmys lillasyster följde också med oss och fick äran att övningsköra både dit och hem. Tänk att man får vara handledare, känner mig bra nog gammal haha. Hon gjorde de bra så här första gången. Jag har inget att klaga på. Hon fick till och med testa att tvärbromsa för ett par rådjur på första bilturen.


FRÅGA.

Nu kommer jag med en liten fråga igen.. Nässpray och tre månader? Går de ihop.. Får man.. Bör man? Theo har varit små förkyld nästan sen han föddes men nu här om dagen vart han jätte snorig och de hörs verkligen att han har de jobbigt. Tänkte om man kunde prova nässpray men har för mig att bvc sa förr att man absolut skulle låta bli se. De står har jag för mig från 0 till 3 år på deras minsta förpackning. Vill ju inte att han ska ha de jobbigt om de går att göra något.. Vill heller inte att jag ska göra de värre om jag provar något. Mammas lille pärla.


OVERALL ELLER JACKA.

I oktober november vad har man på barnen för ytterkläder då?? Overall eller jacka om man är 11-12 månader.. och i september är de fortfarande varmt då så de räcker med jacka. Snacka om förvirrad mamma. De är ju så klart skillnad i fall de är snö ute eller inte. Men för att inte köpa helt onödiga prylar eftersom ytterkläder kostar en del så är de ju rätt smidigt att både köpa rätt saker och att köpa dem på rea ;)


MAMMAS STORA KILLE.

Igår var vi till bcv i Gimo och skulle väga och ta tre månaders sprutan. Men de blev ingen spruta hon ville vänta lite så han skulle gå upp lite till i vikt. Han passerade precis 5kg sträcker igår och man måste väga mer än fem för att få den. 5070g och numera 60.3cm lång. Nästa vecka på torsdag är de tre månaders dagen åå så fort de går.

Efter bvc åkte vi till Östhammar, shoppade lite på rea bl.a. en overall till kommande vinter en bodysuit från katvig och en fleese jacka från ej sikke lej.. Halva priset är underbart!

Hälsade på hos Lotta.. var till Karina och Elias och kikade på huset och grattade henne som fyllde år igår efter de blev det ett besök hos pappa där de vart middag och bad. Theo och jag passade på att låna badkaret och de vart verkligen uppskattat... Hur han skratta :D


GILLAR FRÅN MILJÖGÅRDEN.Foto:Miljögården.

GILLAR FRÅN INTERIÖRHUSET.Foto:Interiörhuset.

TORSDAGS PLANER.

Idag står de allt möjligt på schemat. Först ut är BVC besök i Gimo.. Väga mäta och ta 3mån spruta. De sist nämnda ser jag mindre fram emot. Sen vidare till Östhammar, först hälsa på Lotta och ev kika in lite barnkläder också. Efter de ska vi åka förbi Karina och Elias, Karina fyller år idag och dem har precis flyttat till hus som vi inte kikat in än. Sen förbi Lotta igen och hämta lite blommor. Efter de åker vi hem till pappa och äter middag och Theo och han får gosa lite. Jag tänkte försök komma ihåg att ta hem min barn sång bok som ligger i nån kartong i förrådet och ev ska Theo och jag låna badkaret också. Fullt upp va de ja! <3 men först ska jag gå upp ur sängen ta en dusch och sen ringa blomstergrossisten.. Hoppas Theon sover en stund till.


MERA MÖBLER.


MÖBEL ÅNGEST.

Beslutsångest till tusen, vad gillar jag bäst? Kan någon svara på de som känner mig bra. Gillestugan ska få sig någon möbel likaså hallen och kanske kanske köket. Funderar på ett längre bord/byrå med hyllor under mellan öppna spisen och tegelväggen där nere och kanske något annat skåp vid trappen. I hallen vill jag ha en byrå vid väggen mot köket. Om jag ska ha något i köket måste de vara litet och smalt. Helst av allt vill jag att jag ska kunna flytta runt så man får lite variation... Att alla möbler ska kunna passa på alla ställen.
Här är några av dem som ligger bäst till.. Några andra har jag bara bild på i mobilen så de inlägget kommer tätt efter.
Foto:Miljögården, Alma design och Interiörhuset.

FINA BILDER FRÅN FORMEX BESÖKET.

Inspiration idéer mycket idéer tankar och kärlek. Vill ha så mycket vill göra så mycket.. Vart är tiden att göra detta på. Med en sambo som är borta hela dagarna i veckorna och när jag själv än så länge inte är hemma varken fredag eller lördag. Gaaa de kryper i mina fixar fingrar och alla idéer vill bli verklighet. Och inte nog me de så vore de skönt om man han med lite mer vardags sysslor att få ordning och reda här hemma. Men de får vi väl ta nån annan gång. Hade hoppats att skruttisen skulle sova vid de här laget men icke.. Har en hel del att hinna med idag.


ÖPPNA FÖRSKOLAN.

Uppe med tuppen.. Eller nästan i alla fall. Vi brukar inte direkt gå upp vid sju om vi inte måste. Karin och Lena och deras bäbisar från föräldragruppen skicka sms igår och fråga om vi ville med och för en gångs skull så hade vi inget idag. Theo äter just sin frukost och sen ska de kläs på och åkas iväg till Gimo. Vi har inte varit på öppna förskolan tidigare så de kan ju vara kul att testa på. Theo har börjat vilja hålla i nappflaskan själv, går väl sådär men får stötta upp den i botten :) men han vägrar ha ner händerna dem ska hålla om flaskan. Sötnos!

Igår kom de en liten flicka till världen.. Emelie och Stoffes prinsessa. Super kul med fler bäbisar i österby. Emelies föräldrar bor nästan bredvid oss här på gatan så vi hoppas få en skymt av lill tjejen snart.


UPPSALA.

Idag var jag och Theo själva till Uppsala. Skulle fixa lite blommor till butiken köpa ett paket golv till och några födelsedags presenter. Gick väl helt okej, enda som jag inte riktigt trivs med när man är in med honom själv är ju då att man knappt kan göra något, man kan ju liksom inte lämna honom utanför om man ska prova kläder heller inte handla allt för mycket om man ska komma med både honom och varorna till kassan. Så vi var inte in så länge, hade så gärna velat kolla efter något till mig själv och hemmet men så blev de inte. Kanske man skulle åka in själv nån helg och lämna Theo hemma med pappan. Tål att funderas på. Ikväll har Theon inte varit glad. Spelar ingen roll vad man gör så hjälper de inte. Bara tårar och höga toner. Nu till slut efter mer än fyra timmar så blundar han och strax ska mamman försöka lägga ner honom i sin säng så jag också får sova. Imorgon är de butiken som gäller, med min pappa och Theo bus, mys dag hoppas jag.. Har massor att göra där borta men alltid gosig att ha han med sig.


HEMMA.

Me tanke på förra inlägget så han jag i alla fall fixa lite där hemma förra veckan.. Bytte gardiner i vardagsrummet och piffade lite. Satt upp foton på Theo i köket och vardagsrummet. Så de blev lite mer personligt här hemma. Vardagsrummet går nu i orange, grått med lite svart vitt och brunt till. Skönt att de hänt lite i alla fall. Vill så mycke så de bara kryper i fingrarna. Behöver ringa lite samtal idag me men inte så enkelt med en gråtande bebis på armen. Har pratat med Lotta i några omgångar idag me eftersom hon är i butiken så får vi avbryta hela tiden. Får se om de blir något formex i helgen, jag både vill och inte. Är så mycket annat jag skulle behöva göra och jag vill hinna spendera tid med familjen samtidigt behöver jag verkligen komma iväg och göra något annat något roligt något som jag saknar. Tiden räcker inte till. Vet att när jag väl är på formex kommer de göra ont att jag inte kan köpa in som vanligt och de är väl en av anledningarna att de tar emot att åka också. Varför ska allt vara så svårt och ta så hårt på mig.


TANKAR.

Usch nu får jag så där ont i magen igen, panik!!!! De är så mycket tankar som tar upp mina dagar. Jag hinner ingenting jag som är van att hinna så mycket. Känns som jag ligger efter massor med allt, även sånt som inte alls är viktigt men sånt jag behöver göra för att vara jag och må bra. Sen de där viktiga de gör mig ännu mer i panik! Dagen började riktig bra med att Jimmy väckte mig med dörr klockan, lastbilen stod upplastad utanför huset och han tänkte komma hem och ha sin rast när han ändå körde i närheten. Lycka! Dagen började perfekt. Theo är riktigt mammig idag och vill inte vara ensam.. Han somnar i min famn och så fort jag lägger ner honom vaknar han och vill inte sluta gråta. Känner av min (tydligen igen) onda rygg när jag bär på honom länge så de är bara att sätta sig ner. Så resultatet blir - jag får inget gjort och de ger panik! Andas andas andas!


TISDAG PÅ ÄNGSVÄGEN.

Theo sov från 22 till 5.30. Mamman sov en timme och var tyvärr vaken sen mellan 23 tiden och 1. Men men som tur va somna Theo igen efter maten och vakna nu vid 9. Vad ska vi göra idag då? Behöver sitta med en del pappers jobb och mat affären lär få ett besök också. Hmm.. Hoppas lill grabben vill sova en sväng mitt på dagen så jag kan få möjlighet att greja.

 


BUS BÄÄBISEN.

Mammas gobit.

I helgen har de varit renovering som stått på schemat.. Och jobb för mamman. Vi grejar ju i Theos rum och de börjar närma sig färdigt. Pappa har slitit mycket och Jimmy och jag försöker hinna hjälpa till.. nån måste ju ta Theo också. Idag medan jag och lill grabben va och gratta Jane så satt dem upp nästan hela taket och pappa har spacklat och slipat igen. Cia och Ebba har också varit på besök idag, myst med Theo och pratat en massa. Snart 5 åriga Ebba hade gjort ett halsband till Theo.. Såå sött.

Foto:Loveelliii.

RANDIGT.

Kan den här mamman tänkas gilla randigt haha.. finns väldigt många fina H&M kläder me. Gillar några av deras plagg mer än andra.. Har två favoriter hittills en body Theo hade i storlek 50 med ränder haha med lappar på armbågarna, med knappar och krage. Och de andra plagget är jeans som han har just nu i 56 och även i 68 tror jag de va som han fått i present.. Såå mjuka och med muddar så man kan vika. Dem här kläderna hittade jag på nätet idag och hade helt missat att dem hade kommit in.Foto:H&M.

POLARN O.PYRET.

Polarn börjar få in lite nyheter nu efter rean. Väntar med spänning efter ännu fler fina kläder.
Har ju ett par värde kuponger att använda i butiken. Billigare är inte tokigt.
Dem här va ju helt okej. Dem i mitten speciellt.
Och här är några av senaste fynden... rea är inte tokigt.Foto:Polarn.

ÄLSKAR DIG.

Tack min fina älskling för att jag fick sova i natt! Är inte riktigt bortskämd med att slippa gå upp när Theo kallar på oss.. Med Jimmys arbetstider så behöver han den sömn han kan få. Självklart ställer han upp annars också, han är bäst! Men tror de va första natten jag inte behövde gå upp enda gång. Mat maskinen va välfylld nu på morgonen men va gör de. Theo och jag sov på soffan mellan 22 och 23 igår sen tog Jimmy över tills Theo vakna halv åtta i morse. Puss puss puss min fina, den där sömnen behövde mamman.


KNUTMASSO.

Theos första knut och han spendera den mestadels från vagnen. Vi hade ett gäng kompisar på fika innan vi gick ner till torget.. Johnnie Anna Engstöm Pontus Mattias och Rasmus. Hade bakat morotskake muffins när jag kom hem från jobbet.. Så dem han knappt svalna innan dem skulle ätas. Nybakt är alltid de bästa! Tänkte bjuda på några idag me när pappa kommer. Och ev om Theo tillåter kanske de blir någe annat bakat också.


KANSKE SISTA.

I alla fall för en stund. Begravningen alltså.. Eller begravnings blommorna. Hade kistdekorationen till fredagen också. Känns som ett bra blom avslut med euroflorist. Va nämligen sista dagen jag va euroflorist butik. Ingen ide att ha de kvar när jag knappt har öppet. Kostar bara onödiga pengar varje månad. För i stort sätt ingenting. Binderier kan och kommer jag göra ändå.


ETT INLÄGG TILL INGER.

Här kommer en bild på den andra lampan jag pratade om. Den är lite större än den gråa och där de är ränder på den här är de slätt på den grå :)


RENOVERING PÅGÅR.

I Theos blivande rum.. Pappa började när vi var borta så förhoppningsvis händer de ytterligare en massa saker i helgen som kommer.. Tak, färg på väggarna, upp med lister, ny dörr och så golv... En hel del kvar som sagt men nya skivorna, gamla taket och garderoberna är borttagna. Längtar tills de blir färdigt.

 


NATTMÅL.

Matning pågår.. Vaken sen 02.30 och säkert en halvtimme till.. Jag som är så trött inge kul att vara vaken mer än en och en halv timme så här på morgon sidan. Nu kom pappan hem från jobbet så mamman kanske kan få blunda lite nu.


HEMGÅNG.

Just nu börjar vi närma oss Sundsvall.. Tråkigt att åka hem som vanligt. Men skönt att komma hem till sitt igen. Har gått mycket bättre än jag trodde att ha Theo med oss flera dagar så långt bort. Han har skött sig jätte bra. I morse var väl värsta dagen med massa slem och spyor som ville upp och kramp i magen. Stackars liten. Så här långt på hemresan så sover han. Hör några ljud då och då bara. Åkte och hämta mamma hos mormor, vi fick lite fika och passade på att fota lite innan vi åkte. Kul att ha bilder med min mormor och Theo nu när han är så liten.


UNDERLIGA INLÄGG.

Klockan är snart 05.00 och jag har precis gett Theo mat och ny blöja.. Han sover igen men jag är piggelin. Förhoppningsvis somnar jag rätt snart jag också. Tänkte slänga in lite bilder i väntan på tröttheten men i stället för fem i inlägget så blev de en sådär tolv stycken..... Ööö undrar om blogg.se är trött eller om de är min mobil som är de. För inte hade jag tänkt lägga upp tre fyra lika bilder av varje. Aja får fixa de med vanliga datorn sen. På tal om något helt annat så tror jag att jag ska börja samla på barnkammarböckerna åt "våra barn" (om de nu blir nån mer än Theo) tycker de vore lite kul att ha alla och de är ju så smart med cd skiva till dem också. Hittade den här julvarianten igår när vi var på maxi. Hade man tänkt till hade man ju kunnat ge han sin första till julklapp men då hade jag inte kommit på denna fina ide :P får bli en i alla hjärtans dags present och en i påsk ägget i stället. Nu börjar skrutt vakna igen...... Lill bäbisen är snuvig bäbis inte lätt att sova då inte varken för han eller mamman.

 


UNDERBARA BUTIKER I UMEÅ I.

Här är bilder från en av tre butiker jag fotade lite hos under vår shoppingrunda. Vi börjar med Mias lustgård.

 


SHOPPINGRUNDA MED MAMMA OCH THEO.

Idag har jag spenderat några timmar nere på stan med mamma och Theo. Morbror och Jimmy var på sin egen runda... Gubbdagis! Men dem kom faktiskt ner en sväng på stan dem med. Sen bar de iväg hem till morbror igen för mat och efter de blev de fika i Håkmark hos kusin med familj. En riktigt bra dag. Gjorde några rea fynd också, en matta till förhoppningsvis Theos rum annars datarummet.. Några ljus och lyktor som ska in i vardagsrummet nu när julen ska åka ut ur huset... Och så en födelsedags present till en vän och lite små prylar till vårt hem... Å just ja ett par polarn brallor till Theo på rean. Så de blev lite grejer men till en billig peng. Sånt gillas. I morgon blir de hemfärd igen.. Ska bli spännande att se hur de ser ut i Theos rum när vi kommer hem. Bästa pappa har börjat renovera de <3 längtar hem men oroligt skönt att komma bort från vardagen också och för en gångs skull hinna umgås med båda mina pojkar samtidigt.

 


MAMMA <3 THEO.

 

 


PÅ BESÖK I HÅKMARK.

Där va de absolut ingen snö alls.. Haha. Man hade lätt kunna gömma en bil bakom snö högarna. Kul att se vinter! De är bra mycket snö inne i Umeå också men där ute va de rekord. Vi var förbi där en sväng på em igår och hälsa på. Tindra som är ett år äldre än Theo hjälpte gärna till och vagga honom i bilstolen.. Tror hon tyckte de va spännande med bäbis. Eftersom hon ska bli storasyster i sommar så va de ett himla bra tecken. Efter besöket där for vi till min mormor och åt middag och fikade.. Mamma bor där när vi är upp så hon och mormor hade bakar så de bjöds de på, inte tokigt med nybakt till fikat. Första gången min mormor fick se sitt barnbarnsbarn också och jag tror han charmade henne med sina skratt <3 de såg så ut i alla fall. I morgon innan vi åket hem ska de fotas en hel del. Måste ha lite bilder med oss hem på oss alla fyra (Theo jag min mamma och min mormor och självklart Theo och min mormor)

 


MORGON MYS.

Mina fina älsklingar vid frukosten i morse. Åå va jag älskar dem båda två. Finaste! <3

 


THEO OCH MAMMANS KUSIN.

 

 


THEO OCH MAMMANS MORBROR.

 

 


UPPSALA MED MORMORN.

Theo somna vid 23 men jag kunde inte alls sova.. Men till slut nån timme senare så sov även jag. Jag vakna vid tre när Jimmy åkte och jobba.. Fixade ersättning till Theo och han vakna lagom till att den blev kall. Vi somna igen strax efter fyra och jag vakna halv nio och han halv tio. Toppen att man fick sova en stund i natt efter flera nätter men väldigt lite sömn för att vara lill skrutten. Nu ska vi göra oss i ordning och hämta upp mormorn i Skyttorp för en snabb vända till Uppsala. Sen är de bara hem och börja packa.


VARFÖR KAN MAN INTE FÅ SOMNA.

Theo ligger i sin säng och sover sen snart en timme tillbaka men mamman som egentligen är så trött kan inte somna. Ligger till sängs och kikar i telefonen... Många fina bilder finns det. Åå han är för söt vår lille skrutt. Hittade en bild som Sara hade tagit när han bara är ca 10 dagar. Lillfisen mammas... Idag när vi vägde så visade de 4540g och 58.3 lång huvudet va 49cm nu om jag inte minns helt galet. Så han har gått upp lite mer än 1kg sen han föddes för 2månader sen. Nej nu måste jag sova kanske skulle man ta och räkna lite får eller nää börjar drömma om inredning i stället då somnar man godare.


BESÖK.

Idag börja vi dagen med att knappt sova efter tolvslaget. Två timmar sen vaken i tre och så sova två till och sen va de tydligen morgon. Jäsp! Men dagen har gått rätt bra ändå. Gjorde oss klara för vägning i Gimo, mötte sen upp min kusin Therese och åkte hem mot österby igen. Gosa me Theo, drack kaffe, pratade en massa och kikade i huset innan morfarn kom och gosade med Theo och jag skjutsa kusin till bussen. Sen blev de tvättning, om och ur plockning i Theos blivande rum och i källaren.. Lag fram de mesta inför Umeå besöket och så åt vi middag. Pappa åkte hem halv tio och sen har jag inte hunnit mer än att mata och byta om på Theo och tröstat tröstat och tröstat... Han är såå övertrött men vill inte sova. Förhoppningsvis kommer han till ro snart och sover en stund för nu är mamman trött. Tack för idag Therese!


FOTO ALMANACKA.

Till min mormor från hennes tre barnbarnsbarn. Jag hoppas hon blir nöjd och att den kommer till användning.


GOSAKER PÅ REA.

Sitter och spanar presenter på nätet och lite rea grejer till skrutt. Vad hittar jag mest av tror ni.. A precis saker till Theo. Men men bara titta.... Och om de är tillräckligt bra rea pris och något som han verkligen behöver så är de lagligt att trycka på köp. Men än så länge funderar mamman på vad hon gillar mest av allt fint hon ser. Dem här hitta hon på lekmer.se.


MORMORN.

Här är några bilder som mormorn hade tagit på Theo när dem var här på annandagen.


2 MÅNADER.

Idag är vår skrutt hela två månader. Å tiden flyger förbi de har hänt så otroligt mycket på dem här månaderna. Från att han gått ner nästan 500g i vikt till att nu väga över 4200g (ska väga i morgon så får se vad som hänt sen sist) Gu sån skillnad man ser på bara nån vecka. Innan jul va han fortfarande liten och lätt men nu, ja de märks så mycket att han gått upp mycket trotts en hel del spyor fortfarande. Han ler ler och ler, skrattar, tittar och håller kvar blicken länge länge... Håller huvudet uppe ordentligt och länge vrider och vänder.. Kan vända sig från mage till rygg (hänt 4ggr på lite mer än en vecka) och lägger sig på sida lite nu och då. Han grejar med sin tunga speciellt när han skrattar tror han gillar att lipa åt oss :) ja jag har säkert glömt något men man hänger knappt med i tempot. En sak vet jag då och de är att han är världens bästa bebis och att jag älskar honom mer än något annat <3


NYÅRSAFTON.

På nyårsafton var jag först i butiken medan Jimmy va hemma med Theo. Vid halv sju åkte vi till Johnnie och Anna där Emilia Pontus Stefan Joni och Elin också skulle spendera kvällen. Super god mat och efterrätterna som jag och Elin gjorde dagen innan blev också jätte bra. Theo som knappt hade sovit på hela dagen va vaken till vid nio på kvällen sen gav han upp.. Ögonen hade då åkt igen många gånger men han vägra somna. Strax innan tolvslaget kom Jane och David också och Jane fick mysa lite med Theo. Han sov som en stock vid tolv och jag ville inte lämna han själv inne. Så på med mössa raggisar och så täcke och filtar och in i Volvon som Jimmy hade satt igång värmaren på så de va riktigt skönt där inne. Åkte hem vid två tiden, mata och bytte om på Theo och sen sov vi skönt till elva tolv tiden med undantaget att jag var upp med Theo ett par gånger. Så gårdagen var lugn. Mys hemma med filmer och myskläder på.


NATTLIG SÖTNOS.

Så här glad är man vid fyra fem på morgonen när man fått ny blöja och mat :) älskade unge <3


RSS 2.0